The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Sous vide is een licht satirisch keukendrama over ego, sociale verwachtingen en onzekerheid.

In de film volgen we de onzekere chef-kok Emil, die naast het verlies van een ster in zijn vorige restaurant ook moet omgaan met de veranderende werkcultuur in de restaurantwereld. Wanneer er plotseling zonder zijn weten een nieuwe sympathieke sous-chef wordt aangesteld komt de positie van Emil onder spanning te staan. Wat is nou écht belangrijker, die gezonde werksfeer of zijn eigen status?

Artist statement

In mijn films onderzoek ik graag menselijk ongemak en gedrag dat doorgaans wordt afgekeurd of bestempeld als 'immoreel'. Er gebeuren zoveel dingen waar we ons voor schamen en dat we het liefste in de doofpot zouden willen steken. Toch beginnen de beste verhalen met: “Dit kan écht niet, maar …”. Niemand is geheel zuiver en in mijn verhalen wil ik graag laten zien hoe menselijk het is om dat niet te zijn.

Ambities

De komende jaren wil ik nóg meer inspirerende makers om me heen verzamelen, een repertoire aan filmconcepten opbouwen en de kans te grijpen om deze (het liefste samen) te ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben me veel meer bewust geworden van hoe collaboratief het filmmaakproces is én heb afscheid genomen van de rol van regisseur als alwetende eindverantwoordelijke. Het is makkelijk om te denken dat je als regisseur alles moet weten en vangen in je de 'heilige' regievisie, maar veel moeilijker om te realiseren dat deze regievisie een canvas is voor je hele team. Je bent een schakel in een groot team met een eigen verantwoordelijkheid. Namelijk om iedereen die meewerkt te inspireren om niet slechts uit te voeren, maar juist toe te voegen aan dat canvas.