Ander thema

Soundscape

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Het project Soundscape is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor de klanken om ons heen. 

We focussen vaak op het visuele van architectuur, maar de akoestiek van de ruimte is minstens zo belangrijk bij een ruimtelijke ervaring.

Tijdens mijn proces ontdekte ik hoe cruciaal de natuurgeluiden voor ons als met zijn en hoe het lawaai in de stad deze vaak naar de achtergrond laat verdwijnen.


Ik zag een kans architectuur in te zetten om de akoestiek te vormen en het geluid als ontwerp-instrument te gebruiken. Hiermee hoop ik de bezoeker een zintuigelijke ervaring mee te geven.


'Een klanklandschap dat de natuur en haar geluiden terug brengt in de stad.'


Soundscape is een architectonisch ontwerp voor park Paardenveld, die je midden in Utrecht laat onderdompelen in de geluiden van de natuur. Een plek waar je even tot rust kan komen en je kan terugtrekken van de drukte en het lawaai.


Door de ruimte bewust te ontwerpen, waarbij het verhoogde landschap het omgevingslawaai absorbeert en de binnenste laag de natuurgeluiden versterkt, kom je in een oase van natuurklanken terecht.


Naast dat ik met dit ontwerp rust wil creëren, probeer ik tegelijkertijd de bezoeker bewust te maken van de wonderen van de natuur.

Artist statement

Als ontwerper en muzikant haal ik dagelijks inspiratie uit mijn zintuigelijke ervaringen. Mijn focus ligt op esthetiek, geluiden en de ruimtes om mij heen. 

Mijn ontwerpen weerspiegelen mijn fascinaties en bevatten vaak elementen uit de natuur, architectuur en beleving. Ik probeer bewustzijn te creëren door middel van ervaringen, waarbij ik de bezoekers uitnodig om de omgeving op een vernieuwende manier te aanschouwen.

Ambities

Ik streef ernaar om mezelf de komende jaren verder te ontwikkelen als ontwerper en muzikant. Mijn doel is om te werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op ontwerpen in de openbare ruimte en waar ik mijn creativiteit kan uiten in de conceptuele fase. Daarnaast ambieer ik zelfstandig projecten te gaan doen binnen vormgeving en muziek. En hoop ik over 5 jaar betrokken te zijn bij projecten waarin ik samenwerk met experts uit diverse disciplines, zoals geluid, ecologie en architectuur. Ik geloof namelijk dat de meest geweldige projecten ontstaan door het verbinden van verschillende expertisegebieden.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren heb ik vooral geleerd wie ik ben als maker. Hoe ik te werk ga en waar mijn fascinaties liggen. Ik heb de vrijheid gekregen groots te denken, met verschillende schalen te werken en een eigen werkproces aan te leren.