Ander thema

SOUNDSCAPE

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Het project Soundscape is ontstaan vanuit mijn fascinatie voor de klanken om ons heen.
We focussen vaak op het visuele van architectuur en dat wat zichtbaar is, maar akoestiek en de ervaring van een ruimte is misschien nog wel veel belangrijker.
Tijdens mijn proces ontdekte ik hoe cruciaal de natuurgeluiden voor ons als mens zijn en hoe het lawaai in de stad deze vaak naar de achtergrond laten verdwijnen.

Ik zag een kans architectuur de gebruiken om de akoestiek te vormen en het geluid als ontwerp instrument te zien en hiermee een zintuigelijke ervaring neer te zetten.

‘Een klanklandschap dat de natuur en haar geluiden terug brengt in de stad’.

Soundscape is een architectonisch ontwerp voor Park Paardenveld die je midden in Utrecht laat onderdompelen in de geluiden van de natuur. Een ruimte op je pad waar je even volledig de natuur in wordt getrokken, weg van de drukte en het lawaai.

Door de ruimte zo te ontwerpen dat het verhoogde landschap het omgevingslawaai absorbeert en de binnenste laag de bestaande natuurgeluiden versterkt, kom je in een oase van natuurklanken terecht.

Hiermee gun ik je als bezoeker een moment van rust in de drukte van de stad, en tegelijk een bewustwording van de wonderen van de natuur om ons heen.
Bestaand geluid Park Paardenveld

Artist statement

Als ontwerper en muzikant vind ik dagelijks inspiratie in mijn zintuigelijke ervaringen. Mijn focus ligt op esthetiek, geluiden en de ruimtes om mij heen.
Mijn ontwerpen weerspiegelen mijn fascinaties en bevatten vaak elementen uit de natuur, architectuur en beleving. Ik probeer bewustzijn te creëren door middel van ervaringen, waarbij ik de bezoekers uitnodig om de wereld op een vernieuwende manier te aanschouwen.

Ambities

Ik streef ernaar om mezelf de komende jaren verder te ontwikkelen als ontwerper en muzikant. Mijn doel is om te werken bij een ontwerpbureau dat zich richt op ontwerpen in de openbare ruimte en waar ik mijn creativiteit kan uiten in de conceptuele fase. Daarnaast ambieer ik zelfstandig projecten te gaan doen binnen vormgeving en muziek. En hoop ik over 5 jaar betrokken te zijn bij projecten waarin ik samenwerk met experts uit diverse disciplines, zoals geluid, ecologie en architectuur. Ik geloof namelijk dat de meest geweldige projecten ontstaan door het verbinden van verschillende expertisegebieden.

Geleerd tijdens de studie

De afgelopen jaren heb ik vooral geleerd wie ik ben als maker. Hoe ik te werk ga en waar mijn fascinaties liggen. Ik heb de vrijheid gekregen groots te denken, met verschillende schalen te werken en een eigen werkproces aan te leren.