Ander thema

Soulgrowth

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In deze collectie wilde ik de essentie vastleggen van het zelfvertrouwen en de kracht die ik later in het leven heb ontwikkeld.
Ik heb stukken gemaakt die bepaalde kenmerken van het lichaam accentueren, allemaal in op maat gemaakte denimstukken die mijn stijl weerspiegelen. Een mix tussen extravagant en sportief.

Artist statement

Ik ben Eline Bruins, een modeontwerper en digitale kunstenaar. Ik ontwerp voor de drager, met als doel een gevoel van zelfverzekerdheid en kracht over te brengen.
Voor mij betekent zelfvertrouwen dat je je comfortabel voelt in je kleding en je eigen lichaam.

Ik werk graag samen met mensen van alle genders die geïnteresseerd zijn in het dragen van mijn ontwerpen. Mijn doel is om te begrijpen hoe zij zich zelfverzekerd voelen en dit te vertalen naar kleding, terwijl ik trouw blijf aan mijn eigen stijl. Mijn ontwerpstijl balanceert tussen sportief en elegant en omvat een mix van materialen zoals lycra, scuba, denim en katoen. Ik combineer graag streetwear met romantische, extravagante stukken.

Om bij te dragen aan duurzaamheid, verwerk ik een aanzienlijke hoeveelheid upcycled denim en vintage pakken in mijn ontwerpen. Bovendien geef ik prioriteit aan het maken van proefmodellen met behulp van digitale ontwerpprogramma’s zoals Clo3D en Blender om tijd, energie en, het belangrijkste, stof te besparen.

In mijn werk gebruik ik vaak levendige kleuren, waarbij blauw, roze en lila vooral betekenisvol voor me zijn. Deze tinten zijn niet alleen vrolijk en kleurrijk, maar trekken ook de aandacht naar het ontwerp. Hoewel ik ook andere kleuren gebruik, springen deze specifieke tinten eruit als mijn voorkeurskeuzes vanwege hun vrolijke en aandachttrekkende eigenschappen.
Met al deze elementen geef ik de drager het gevoel van kracht en zelfvertrouwen.

Ambitions

Over vijf jaar komen mensen specifiek naar mij toe voor op maat gemaakte kledingstukken en samenwerkingen. Bovendien heb ik tegen die tijd meer collecties ontworpen en geproduceerd; die zijn dan beschikbaar voor verhuur bij evenementen, fotoshoots en styling. Daarnaast wil ik komende jaren graag deelnemen aan wedstrijden en exposities om mijn werk verder bekend te maken.

Learned during the studies

Een van de meest waardevolle lessen die ik heb geleerd tijdens mijn studie is het belang van het onderbouwen van mijn creaties en ontwerpen, evenals het ontvangen van feedback en het effectief verwerken ervan. Ik ben ervan overtuigd dat het essentieel is om je werk te kunnen toetsen aan de reacties van je omgeving en te vragen of het ontwerp, en het verhaal dat je ermee wilt vertellen, daadwerkelijk overkomt op je publiek.

Het vermogen om mijn creatieve keuzes te onderbouwen en te rechtvaardigen heeft me geholpen om mijn ontwerpproces te verfijnen en te verbeteren. Door mijn beslissingen te kunnen uitleggen, kan ik niet alleen mijn eigen denkwijze verhelderen, maar ook anderen betrekken bij mijn creatieve visie. Dit helpt mij om meer bewuste en doordachte ontwerpbeslissingen te nemen, waardoor ik mijn werk naar een hoger niveau kan tillen.

Evenzo heb ik geleerd hoe belangrijk het is om open te staan voor feedback van anderen. Feedback biedt waardevolle inzichten en perspectieven die ik alleen misschien niet had opgemerkt. Door kritiek en suggesties te ontvangen, kan ik mijn ontwerpen verfijnen, eventuele zwakke punten identificeren en mijn vaardigheden verder ontwikkelen. Ik zie feedback niet als kritiek, maar eerder als een kans om te groeien en te verbeteren.

Het ontvangen van feedback is echter slechts de eerste stap; het is even belangrijk om deze feedback actief te gebruiken en er iets mee te doen. Ik ben altijd bereid om feedback serieus te nemen en te gebruiken als leidraad voor verdere verbetering. Of het nu gaat om kleine aanpassingen of grotere heroverwegingen, ik ben vastbesloten om mijn werk voortdurend te verbeteren en te verfijnen op basis van de ontvangen feedback.

List of publications / exhibitions / prices / concerts / shows etc.

Expositie 3D HYPERCRAFT 2023 (minor expo van een Digitale Fashion collectie van AMFI)
Expositie Exposure 2024 (afstudeer expo en modeshow)

Unveiling the darkness

Een digitale collectie geïnspireerd door sterke vrouwen, waarmee ik moderne vrouwelijkheid wilde laten zien terwijl ik de koninklijke uitstraling van Persephone, de mythische koningin van de onderwereld, vastlegde. Deze visie wordt werkelijkheid in een digitale modecollectie, gepresenteerd in een modern jasje.