Ander maatschappelijk thema

Sleeplessness

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een combinatie van zelfgeschreven muziek en zelfgeïnterpreteerde stukken schetsen een gedachtegang vol met ideeën, zorgen, inspiratie en twijfels. De klanken van jazz, vrije improvisatie, metal en andere kleuren zorgen voor een herkenbare spanningsboog die uitnodigt tot eigen invulling van het verhaal.

Artist statement

Van alles en nog wat, dat is de stijl die ik speel. Ik zou het niet onduidelijker kunnen omschrijven, en toch wil ik van deze sterke kant nog meer mijn specialiteit maken. Ik zou allerlei soorten muziek zoals, funk, metal, jazz, blues, pop, rock, latin, klassiek, soul, vrije improvisatie et cetera kunnen noemen, om mijn inspiratiebronnen aan te geven. Om verwarring te voorkomen en de nadruk te leggen op het feit dat ik juist een mix van stijlen speel en schrijf, laat ik dat liever achterwege.

Ambities

Binnen mijn veelzijdigheid werk ik graag een herkenbare kern, een vast geluid, die inherent is aan Tom Bouwmeister. Met deze visie wil ik de aankomende jaren focussen op eigen muziek schrijven, uitbrengen en live spelen. De nabije toekomst staat in het teken van ontdekken. Welke aspecten versterken zich, wat blijft er achter. Door deze zoektocht door te zetten wil ik over een aantal jaar mezelf zijn geworden als gitarist en muzikant.


Evenveel focus leg ik op het spelen in andere bands en ensembles waar ik al in speel, en wellicht in kom te spelen, zo is het Nachtlicht ensemble een groep waar ik ontzettend graag heel erg veel mooie programma's en concerten mee wil maken.

Los van het artiestenschap zie ik mijzelf ook veel groeien als educator en gitaardocent.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik van mijn conservatoriumtijd meeneem, is het belang om verhalen te vertellen die ik het mooiste vind, de muziek te spelen die ik het allerliefst speel en vanuit je eigen visie te ondernemen. Een studie op het conservatorium geeft je hele directe en concrete vaardigheden om dit te ontwikkelen en brengt op een indirectere manier kansen waar de ervaring heel veel voor diezelfde ontwikkeling kan doen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Als gitarist van het Nachtlicht ensemble laat ik dit graag zien en horen:
- https://nachtlichtensemble.nl/
- https://www.youtube.com/channel/UCIsGd9TbIdgXLvWFsbuV4gg

Ook is onder andere mijn gitaarspel te horen op het album Hope van FENNE (Fenne Scholte):
https://open.spotify.com/album/1AWPHtwoPrndeYr9XxPQd6?si=snVLcWVHSUCNL0yJO3rV-w