Ander thema

Sky-Lijn

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Al mijn hele leven woon ik in Rotterdam, een stad bekend om haar unieke architectuur en indrukwekkende skyline. Door de jaren heen wordt hoogbouw steeds belangrijker in het stadsbeeld. Met mijn installatie, genaamd Sky-lijn, wil ik het gesprek starten over de grenzen van hoogbouw.

De installatie bestaat uit 65 Rotterdamse gebouwen op schaal. De gebouwen zijn tot 70 cm gevuld met beton. Licht en geluid, deels opgenomen in Rotterdam, symboliseren de levendigheid onder de 70 meter. Boven bevindt zich de anonimiteit.

Sky-lijn nodigt op een onconventionele manier uit om na te denken over het ontwerp en de toekomst van de stad.

Artist statement

Ik maak installaties en objecten die maatschappelijke ontwikkelingen kritisch belichten. Voor bewoners, beleidsmakers en kunstliefhebbers. In een tijd waarin ontwikkelingen zich in een razend tempo voltrekken, zorg ik er met mijn werk voor dat we stilstaan over het ontwerp van de toekomstige wereld. Hoe willen we dat die eruit ziet en waarom? Mijn werk begint vaak bij een paradox, een vraag of onrecht en wordt op absurdistische wijze uitgevoerd door middel van licht, geluid en verschillende materialen.

Ambities

In de toekomst wil ik verder gaan met werk maken waarin maatschappelijke thematiek en licht centraal staan. Dit wil ik graag verder ontwikkelen in een eigen werkplaats of binnen een collectief. Daarnaast zou ik samen willen werken met culturele organisaties als programma maker of curator om evenementen te organiseren en produceren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie heb ik geleerd om sterke concepten neer te zetten. Vanuit enthousiasme kon ik eerst snel in een tunnelvisie raken bij mijn eerste concept, maar school daagde mij hierin uit om verder te kijken en het enthousiasme ook te steken in het onderzoek en prototypen. Hieruit is werk ontstaan dat meer diepte en gelaagdheid bevat. Daarnaast heb ik tijdens mijn studie veel tijd besteed in de werkplaatsen, dit heeft mij de tools gegeven om van concept tot fysieke uitwerking te komen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

We Are Water Expositie, Amersfoort Rietveltpavilioen - 2022 (Ageing Ice)
Innofest, Pampus eiland - 2023 (Ageing Ice)
Residency de Stu, Weelde Rotterdam - 2023 (Blindspots)

Laag Licht

Laag Licht is een collectie wandlamp objecten geïnspireerd op de diversiteit van laagbouw architectuur. Gemaakt van: epoxy, metaal, mdf en led.