Ander thema

Sinistere sprookjes voor volwassenen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Sinistere sprookjes voor volwassenen' is een bundel met korte verhalen die slaapverhaaltjes een andere draai geven door een donkerdere, verontrustende lens. Elk verhaal wordt vergezeld door illustraties, die de duistere toon van de verhalen aanvullen en zo nog lang in de verbeelding blijven hangen nadat de laatste bladzijde is omgeslagen. Met deze verhalen wil ik lezers meeslepen in een bizarre wereld, zodat ze aan de dagelijkse sleur kunnen ontsnappen.

Artist statement

Ik ben Marijtje, een 25-jarige illustrator wonende in Amsterdam, opgegroeid op Terschelling. Mijn werk heeft een grimmige doch sprookjesachtige uitstraling, met een lief randje. Ik vind het heerlijk om verhalen te creëren waarin je even kunt ontsnappen aan de dagelijkse sleur. Mijn illustraties zijn als kleine vensters naar werelden vol mysterie en verwondering. Ik geniet ervan om contrasten te verkennen en te spelen met licht en donker. Door mijn werk hoop ik anderen te inspireren om even stil te staan en zich te laten meevoeren naar plekken waar dromen werkelijkheid worden. Mijn illustraties zijn mijn manier om een beetje magie toe te voegen aan het alledaagse leven.

Ambities

Laatst zei een docent na het zien van mijn illustraties dat hij mij een soort grimmige Roald Dahl voor volwassenen vond. Dat vind ik een mooie ambitie. Het lijkt me tof om boeken met mijn eigen verhalen en illustraties uit te brengen.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb in de vier jaar op de HKU echt mijn eigen handschrift/stijl ontwikkeld en veel mogen experimenteren met verschillende technieken. Daarnaast heb ik ook geleerd hoe met feedback om te gaan; het is belangrijk om dicht bij jezelf te blijven en de feedback is niet altijd waarheid.