Gezondheid en welzijn

Sight of sound/ BROEI keramiek

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn drijfveer bestaat vooral uit resultaat. Ik ben dol op dingen die tot in de puntjes afgewerkt zijn en waar goed over nagedacht is. De rust die ik vind ik een idee uitwerken komt vooral doordat ik de enige ben die het eindresultaat in mijn hoofd heeft. Trust the proces zeggen ze dan. Afgelopen twee jaar heb ik mijn handen in de klei gestoken. Ik durf met zekerheid te zeggen dat ik dit altijd zal blijven doen. Het is een maakproces waar geduldig, bedachtzaam en perfectionistisch mee moet worden omgegaan. Het materiaal is vaak nog kwetsbaar en vergt een bepaalde kalmte in het afwerken. Ik wil vooral aandacht besteden aan de schoonheid van het materiaal. Hier is Broei keramiek uit voort gekomen.

Naast Keramiek focus ik me ook op oplossend gericht design. Mijn afstudeer werk ‘Sight of sound’ is een visuele verbeelding van geluid, om muziek met een extra zintuig te kunnen waarnemen. Het licht reageer op de toonhoogtes in de afspeelde muziek, de bas, de middel toon en de hoge toon. Ontworpen vanuit mijn eigen passie voor muziek. Voor de mensen die dezelfde passie delen, zowel voor horende, slechthorende als doven mensen. Sight of sound is gemaakt voor theater, clubs, festivals of andere muzikale bijeenkomsten.

Artist statement

Kijken naar hetgeen dat je niet ziet. Een stukje waar mijn passie voor het onbekende begint. Vaak staat mijn werk gekoppeld aan mensen en hun houding, mimiek en uiting van geluk. Het staat niet altijd even dichtbij mijn projecten, dit omdat ik niet hou van lulkoek en hou het soms ook gewoon bij: ik heb dit gemaakt omdat ik het mooi vind. Zolang ik eerlijk naar mij zelf ben over wat ik maak, zal ik het nooit proberen te verkopen als iets anders dan het werkelijk is. De insteek is niet altijd vanuit een passie of probleem. Ik ben daarom ook niet één soort maker. Ik ben niet gebonden aan één doelgroep of één soort materiaal. Het erkennen van je sterke punten als mens zal altijd stralen van je werk, maar probeer nooit je zwakke kanten niet te verbloemen met een onsamenhangend verzonnen verhaal. Zeg dan waar het op staat en leer er van.

Ambities

Aankomende periode ga ik de focus leggen op het ontwikkelen van mijn skills als maker. De dingen die ik geleerd heb door te maken in praktijk te gaan gebruiken en in te zetten voor creatieve en probleemoplossende projecten. Door te gaan reizen hoop ik mijn opvattingen en gevoel omtrent mijn toekomst meer te kunnen plaatsen en begrijpen. Waar ik sta en waar ik heen wil komende jaren blijft voor mij een groot vraagteken. Dat vind ik ook juist het fijne aan de onwetendheid van groeien.

Geleerd tijdens de studie

Afgelopen jaren ben ik voornamelijk bezig geweest met de ontwikkeling van de mens en zijn gedrag hiertegenover. Mijn eigen ervaring is met het maken van kunst of producten, is dat het niet voor iedereen is weggelegd. Ik ben dol op ontwerpen, maar dat is niet iets wat ik elke dag kan. Het liefste werk ik op een plek waar ik onafhankelijk kan werken zonder te hoeven letten op roosters, vrije dagen en collega’s. Ik wil 's ochtends opstaan en besluiten wat ik ga doen. Om dit te bereiken moet ik dicht bij mezelf blijven. En dat is lastig soms, het is een kwestie van blijven terugkoppelen naar je kern. En mijn kern is genieten van je tijd hier op aarde.