Diversiteit en inclusiviteit

Showndown

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
STRIJD
Hier zie je twee mensen die blauwe plekken hebben, omdat zij aan het vechten zijn. Allebei geven ze niet snel op. Je zou de rode persoon kunnen zien als het innerlijke kind en de blauwe persoon iets wat jou beperkt omdat je geen keuze hebt wat bij jou hoort wat je niet wilt. Iets van jezelf wegstoppen geeft altijd strijd en verdriet. Vragen komen naar boven en op onverwachte momenten komen de overweldigende emoties. Niet wetend wanneer en wanneer je moet stoppen met vechten. Is er geen gevecht dan kan je even ademhalen, maar het houd je steeds alert tot de volgende pijn komt. Moet ik mij beschermen of word ik geholpen? Voor wie kies ik voor mijzelf en of voor de ander?

Vechten om eruit te komen Wie mag het winnen en wie gaat lijden? Komt er een beweging op gang? Heb ik de goede keuze gemaakt? Gaandeweg kom ik daar vanzelf achter
Twee droomtekeningen

Artist statement

Als maker teken ik mijn dromen die ik heel sterk ervaar, ik weet het nog als ik wakker word. Het blijft dagelijks komen en door te tekenen geef ik het een plek om mijn dromen los te laten en emoties te reguleren. Het zijn vaak nachtmerries en overweldigende emoties.

De tekeningen zijn op papier getekend met olie- en soft pastel. De schilderijen zijn op linnen, met acrylverf en olie- en soft pastel geschilderd. Het zijn werken die voortkomen uit mijn onderbewustzijn, ik heb het gevoel dat ik dat moet delen, zodat mensen die zich beperkt voelen, weten dat zij gezien mogen worden. Dat ze zich erin herkennen en er wijsheid uit kunnen halen.

Ambities

Ik heb een hoop dromen die ik wil bereiken binnen het onderwijs en kunst. Ik ga een premaster Clinical Child, Family and Education Studies te Utrecht universiteit doen. Ik wil van daaruit het onderwijs verbeteren op gebied van inclusiviteit. Ook wil ik dove/slechthorende mensen begeleiden met betrekking tot kunst. Dat zij ook meer binnen de kunstwereld betrokken worden. Verder wil ik via mijn werken mensen bewust maken, zie mijn levensmissie op de website. Als laatste van het leven genieten en nieuwe mensen ontmoeten!

Geleerd tijdens de studie

Gedurende mijn studie heb ik geleerd om voor mezelf op te komen met mijn doofheid. Dat ik moet blijven aangeven wat ik nodig heb binnen de academie en daarbuiten. Het is voor mij niet makkelijk geweest, ik weet nu dat ik de regie kan nemen om te zeggen wat ik nodig heb. Ook dat een proces een prachtige route is waar ik mezelf leerde kennen. Ik leerde hoe ik handelde, hoe ik dacht en wat ik wilde doen. Daar ben ik dankbaar voor.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2019 De Pop Up, MIJ, Utrechtsestraat, te IJsselstein
2020 De Vrijstaat, Kunst Centraal, Tivoli Vredenbrug, te Utrecht (afgelast door Corona pandemie)
2021 PuberExpo, HKU, Rotsoord 3, Pastoe fabriek, te Utrecht
2022 solo expositie, Gebarenfestival, Maximapark, te Vleuten
2022 solo expositie, LUHU, Munnekeholm 4, te Groningen