Diversiteit en inclusiviteit

Shelf Lives

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
We wilden de film laten voelen als een soort commercial, strak en clean, waarbij het moederschap als het wate wordt “verkocht.” Ik heb daarom sterk gefocust op symmetrie, herhaalde patronen en zoet, lieflijk kleurgebruik. Het leek me interessant om de narigheid van deze wereld te verdoezelen onder een geglazuurde suikerlaag, om de wereld zo nog absurder te laten voelen.

Vandaar dat ik heb gekozen voor zoete pastelkleuren en een zachtaardige vervreemdende setting, met vruchtbaarheidspillen en drankjes die de baarmoeder stimuleren.
Dit is de “Baarmoeder Boetiek.” Hier worden de vrouwen die geen kinderwens hebben verkocht aan een man om kinderen voor hem te baren. De vrouwen staan in dozen die refereren naar een Barbie doos, en achter de kassa staan supplementen die de mannen kunnen kopen om de vrouw die zij kopen extra happy en vruchtbaar te houden.

Artist statement

Ik ben gespecialiseerd in production design. Ik werk graag met grote contrasten tussen vormgeving en thematiek. Mijn werk is vaak sprookjesachtig en soms wat surrealistisch, maar daaronder liggen vaak rauwe, donkere thema’s. Ik vind werken met contrast interessant, omdat mensen zelf ook gelaagd zijn.

Ambities

Ik zou graag production designer zijn en meehelpen met grote Nederlandse merken die ik interessant vind, zoals Maha of Patta.

Geleerd tijdens de studie

Dat het allemaal af hangt van hoeveel moeite je er zelf in steekt, en dat geloven in je eigen kunnen erg belangrijk is.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Ik heb production design gedaan voor twee korte fictie films; Shelf Lives en Bela D.

Hoe kan je genderstereotypering aan de kaak stellen in film, via production design en kostuum?

Ik heb onderzoek gedaan naar hoe je gendersterotypering kan aankaarten in film, via production design en kostuum.