Ander maatschappelijk thema

September Picnic

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Drie vrienden gaan er een dagje op uit om samen te picknicken in het bos. De zon schijnt, de lucht is blauw.. het lijkt de perfecte dag te zijn.

September Picnic is een korte slice of life animatiefilm die zich focust op de subtiele dynamieken in vriendschappen. Het speelt zich af in de Nederlandse bossen waar ik de afgelopen twee jaar veel wandelingen heb gemaakt. Meestal alleen maar ook soms met vrienden! Lekker genieten van de zon, de geur van de natuur en samen tekenen.. Deze kleine uitstapjes behoren tot mijn fijnste herinneringen en uiteindelijk waren ze de grootste inspiratie voor mijn project. Hopelijk voelt mijn film als een dagje uit, zonder zorgen en zonder al te grote tegenslagen!
Willow's kleurenpalet bestaat vooral uit groene en gele kleuren. Dit laat zien dat ze meer een is met het bos dan de anderen. Net als haar rode haar kan ze best fel zijn! Ik heb zo weinig mogelijk blauwe tinten in haar karakter design gestopt.
Raj is punctueel en een beetje teruggetrokken. Hij heeft daarom vooral donkere paarse en blauwe kleuren in zijn palet zitten. Maar onder die donkerpaarse jas draagt hij een knalgele trui om te symboliseren dat hij toch stiekem houdt van gek doen met zijn vrienden.
Kai's kleurenpalet ligt een beetje tussen warm en koud in. Hij is zeer relaxed maar aarzelt niet om met zijn vrienden mee te gaan op gekke avonturen. Vandaar dat zijn kleurenpalet bestaat uit warme blauwe kleuren en hints van oranje.
Alle achtergronden in mijn film zijn met potlood getekend en digitaal ingekleurd. Eerst maak ik een layout schets op mijn iPad, vervolgens print ik deze uit en ga ik er op een nieuw blaadje met potlood overheen. Daarna scan ik de lijntekening in en kleur ik hem digitaal in. Dit heb ik gedaan omdat tijdens mijn wandelingen vaak met potlood in mijn schetsboek heb getekend. Ook vind ik de onvoorspelbaarheid en ruwheid van traditionele media er heel fijn uit zien. Je ziet dat het door een mensenhand is getekend, het maakt alles wat herkenbaarder. Dit vind ik persoonlijk erg mooi.

Artist statement

Mijn naam is Jill Peeters! Ik specialiseer me vooral in character design en achtergronden. Ik ben gek op het creëren van intrigerende karakters en de kleurrijke werelden waar zij in leven. Ik werk vooral digitaal maar hou ook ontzettend veel van de charme van analoog werken. Vandaar dat ik deze twee vaak probeer te combineren in mijn illustraties en films.

De mensen om mij heen en de ervaringen die ik met hen op doe inspireren mij het meest. Alle vakanties, dagjes uit, picknicks.. maar ook de dagen dat we met zijn allen binnen zaten vanwege het weer! Het warme gevoel van deze herinneringen probeer ik terug te laten komen in mijn eigen werk.

Ambities

Ik hoop te kunnen werken aan andermans projecten en misschien daarnaast met een eigen project bezig te zijn. Een baan in visual development, character design of background design zou mij erg goed liggen aangezien mijn beste kwaliteiten liggen in vormgeven en kleur. Ooit in de toekomst lijkt het me ook tof om een baan te hebben als art director.

Geleerd tijdens de studie

Terugkijkend heb ik natuurlijk ontzettend veel geleerd hier op de HKU. Dit komt vooral omdat ik zo veel heb moeten maken binnen deze 4 jaar. Hierdoor heb ik veel kunnen groeien als maker. Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is dat ik gerust wat zekerder van mezelf mag zijn en kan vertrouwen op mijn eigen kunnen.

Stage Trouble in Mind

Tijdens mijn stage bij studio Mooves heb ik meegewerkt aan Marlyn Spaaij's film "Trouble in Mind" als regieassistent. Ik heb hier veel geleerd over character design, backgrounds, kleurgebruik, compositie en zoveel meer aangezien ik bijna bij alles betrokken was. Deze stage heeft me erg goed op weg geholpen met het vinden van mijn interesses in het maakproces.