The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Door middel van een spotlicht komt een schaduwwereld tot leven, een wereld die onze menselijke, herkenbare maar vaak niet uitgesproken emoties en gevoelens laat zien. De taboe op het uiten van onze emoties en gevoelens herkennen de meesten van ons maar maakt het uitdrukken hiervan niet vanzelfsprekend. Dit zorgt op korte en lange termijn voor lichamelijke en mentale gevolgen. Om de taboe te doorbreken zet Self Spot (2022) onze moeilijkheden letterlijk en figuurlijk in het spotlicht.

Met een zaklamp kunnen bezoekers schijnen op een keuken waardoor binnen het kader van het spotlicht schaduwen van de objecten zichtbaar worden. Al snel beginnen de schaduwen te leven. Elk object heeft zijn eigen karaktereigenschappen, emoties en gevoelens, net als wij.

Artist statement

Iedereen herkent zijn moeilijke momenten in het leven. Ze zijn niet leuk, maar ze horen erbij; ze maken ons sterker, wijzer en ja, misschien ook een beetje oud. Als maker gebruik ik mijn eigen ervaringen én het leerproces wat daarbij komt kijken als inspiratie. Door middel van animaties, projectietechnieken en interactieve ervaringen maak ik unieke creaties waarmee ik op een speelse manier beladen onderwerpen onder de aandacht breng.

Ambities

Over 5 jaar ben ik als zelfstandig maker aan de slag. De ene keer alleen maar de andere keer in samenwerking met mijn collega's uit het vakgebied! Ik maak zowel animaties, projecties als interactieve ervaringen. De veelzijdigheid aan werkzaamheden en klanten houden mij als maker enthousiast.

You don't have any films or video files available at this time.