Ander thema

Schaap Lekker

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een schaapje, werkend als kwaliteitscontroleur in een stamppotfabriek, heeft moeite met de veelheid en snelheid van het dagelijks leven. s’ Nachts uit dit zich in een vervelende nachtmerrie. Een grote boze bloemkool neemt hem mee in een overweldigende, muzikale poppenkast vol gestamp, geprop en geprak. Dit terwijl het schaapje net droomde over rust, vrijheid, vlinders en een zonnig kolenveld. Toch blijft de nare en harde realiteit doorschemeren in de nachtelijke onrust van het schaap.

Artist statement

Mijn naam is Jop Kraaijkamp. Ik ben een enthousiaste, grapjesmakende, en iets-te-perfectionistische maker. ’s Nachts droom ik van 5B potloden, fineliners, waterverf, inkt, textiel en eekhoorns. Het gelukkigst word ik van het werken met verschillende media, zo maak ik illustraties, films, verhalen en handpoppen. Dit houdt me geïnspireerd. Binnen deze uitingen werk ik ook het liefst zo gevarieerd mogelijk; ik maak conceptschetsen, animaties, schrijf gedichten en songteksten, spreek stemmen in, neem geluiden op, maak muziek en teken vooral heel veel. Binnen mijn absurdistische werelden combineer ik het heftige met het luchtige, komen fantasie en realiteit samen en ontwerp ik maffe karakters. Niets inspireert me meer dan de natuur, films, boeken, muziek, gesprekken, situaties en woordgrapjes. Eén flauwe woordgrap kan de start zijn van een heel nieuw project. Met deze projecten wil ik mensen laten lachen, ontroeren, informeren, aan het denken zetten en verwarren. Huh?

Ambities

Het lijkt me fantastisch om een eigen bedrijf of studio te hebben opgericht met een kleine groep makers. Een plek waar we ons eigen ding kunnen doen maar ook samen kunnen werken aan grotere projecten en producties.

Geleerd tijdens de studie

Het meest leerzame was de zoektocht naar mijn identiteit als maker. Ik weet beter waar ik plezier uithaal en wat ik nodig heb om geïnspireerd te blijven. Ik weet dat ik behoefte heb aan overzicht, regelmaat en genoeg variatie. Ook ben ik veel meer verhalend gaan werken, ik denk na over wat ik wil vertellen met mijn werk en heb geleerd hoe ik mijn visie over kan brengen aan de kijker.