Gezondheid en welzijn
Inclusie en diversiteit
Sociale veiligheid

'Samen op weg naar een gezondere mode-industrie'

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
'Samen op weg naar een gezondere mode-industrie' is het adviesrapport wat ik heb ontwikkeld voor The Model's Health Pledge.

The Model’s Health Pledge is een online platform, geïnitieerd en gerealiseerd door een netwerk van bedrijven en professionals, dat pleit voor gezonde werkomstandigheden voor modellen en alle andere spelers in de mode-industrie. Daarnaast fungeert de website tevens als een meldpunt voor zorgwekkende situaties (The Model’s Health Pledge, 2020a, "About" sectie). TMHP heeft The Pledge, een belofte, opgericht. Deze kunnen modebedrijven en modeprofessionals ondertekenen. Onze visies over mijn onderzoeksthema en probleemstelling kwamen overeen. Door meetings en brainstormsessies heb ik de organisatie, het projectteam en de Raad van Advies leren kennen en hun behoeftes.

The Model’s Health Pledge wil graag uitgroeien tot een grotere community met meer partijen die The Pledge ondertekenen. Het is belangrijk om mensen te bereiken om daadwerkelijk verandering aan te brengen, hier lag dan ook de uitdaging voor TMHP.

Door grondige onderzoek is de basis gelegd voor het ontwikkelen van het membership voor TMHP. Het aanbod van TMHP is opgedeeld in verschillende membership levels die gekoppeld zijn aan een jaarlijkse bijdrage. Het doel van het membership is om het ondertekenen van The Pledge toegankelijker te maken voor potentiële ondertekenaars. De partijen krijgen zelf de keuze hoeveel ze willen investeren en ontvangen uit het ondertekenen van The Pledge. Op deze manier kunnen er meer modeprofessionals bereikt worden en zal de community van TMHP groter worden.

Alleen samen kan er verandering in de mode-industrie ontstaan.

Artist statement

Als KE-professional heb ik mij gespecialiseerd in het werkveld mode als manager. Met mijn afstudeerproject heb ik bijgedragen aan The Model's Health Pledge, een organisatie die opkomt voor de belangen van mode-professionals die terecht zijn gekomen in ongezonde werkomstandigheden. Ik vind het belangrijk om bij te dragen aan de wereld door te werken aan waardevolle initiatieven die ongelijkheid en onrechtvaardigheid tegen gaan, zo ook in de mode-industrie.

Ambities

Na mijn studie Kunst & Economie begin ik met de master Beleid, Communicatie en Organisatie. Mijn passie voor management en hart voor sociaal-maatschappelijke thema's wil ik hier in verder ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Kunst & Economie heeft mij doen ontwikkelen op creatief en zakelijk gebied. Hierdoor heb ik geleerd om complexe vraagstukken vanuit verschillende perspectieven te bekijken om zo innovatieve oplossingen te ontwerpen.