Diversiteit en inclusiviteit
Zorg en welzijn

Samen alleen

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Er voor elkaar zijn staat centraal in dit project over 'Sociale Eenzaamheid onder Jong Volwassenen’. Ondanks familie-vrienden wordt verbinding gemist. Sociale eenzaamheid is een groeiend probleem. Drie op de tien jongvolwassenen voelt zich regelmatig eenzaam. De buitenkant verbergt vaak innerlijke emoties. Mijn missie is om mensen in gesprek te brengen met de vraag: “Hoe goed ken je de mensen om je heen en hoe goed kennen ze jou?” Door het bespreekbaar te maken, wil ik eenzaamheid verminderen.

Artist statement

Als creatieve optimist omarm ik een stijl die bestaat uit levendige kleuren en positiviteit, en dat met een goede structuur. Als beeldmaker benader ik de wereld met een speelse blik. Ik geloof dat design niet alleen esthetisch en functioneel moet zijn, maar ook de emoties van mensen aanspreken en hen kan raken op een dieper niveau. Mijn kracht ligt in mijn vermogen om me in anderen te verplaatsen en om een sociale verbinding te leggen. Ik ben vastbesloten om mijn passie voor ontwerpen te combineren met mijn sociale vaardigheden om op mijn eigen manier bij te dragen aan het creëren van een betere leefomgeving waarin mensen elkaar helpen en ondersteunen.

Ambities

Voor de komende jaren heb ik een duidelijk beeld van hoe ik mijn leven wil vormgeven. Vooruitdenken zorgt voor een goede voorbereiding. Mijn doel is om door te blijven ontwikkelen, mijn netwerk uit te breiden en elk jaar een betere versie van mijzelf te worden. Dat hoort ook bij ouder worden, groeien naar een doel. Met twee behaalde design diploma’s (Mediavormgeving & Connected Design) op zak ben ik klaar om zelfverzekerd de arbeidsmarkt te betreden. Idealiter vind ik een balans tussen een bedrijf met een hard werkend team waar ik mijn creatieve kunsten kwijt kan en tussen mijn eigen werk als zzp’er. Mocht de kans zich voor doen vervul ik ook mijn jaren lange droom om met kinderen te werken. Door middel van een versnelde opleiding als onderwijsassistent voor de kleuterklas kan ik mijn passie voor ontwerpen en werken met kinderen in evenwicht brengen. Ik heb veel ambities en ik zorg ervoor dat ze behaald worden. De tijd zal het leren.

Geleerd tijdens de studie

Ontwerp vanuit gedachtes en emoties. Tegenwoordig vindt iedereen, inclusief ikzelf, dat alles snel moet, en soms ontkom je er niet aan. Maar het belangrijkste wat ik van de kunstacademie heb geleerd is dat de meerwaarde zit in drie, vier, vijf keer vaker nadenken voordat ik een keuze maak, voordat ik kies voor het eerste idee, voordat ik voor de toegankelijkere optie ga. Deze studie heeft me veel geleerd over wie ik ben als maker en wat mijn sterke kanten zijn. Met deze inzichten kan ik nu vol vertrouwen de arbeidsmarkt betreden.