Ander thema

Salle Zijlstra's Sterrenmix Ensemble

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Een mengeling van bijzondere klanken en stijlen zoals jazz, indie en klassiek. Met dit idee richtte gitarist Salle Zijlstra eind 2022 het Sterrenmix Ensemble op. Hij sloeg hiervoor de handen ineen met saxofonist Prajolan Thapa en vocalist Noah Claasen. Ze worden bijgestaan door contrabassist Anosh ter Haar en drummer Marc Sentenie.
Het ensemble neemt veel muzikale vrijheid en zoekt de grenzen op van de stukken op.
De saxofoon en stem vloeien veelal samen tot één melodie, maar gaan af en toe ook flink tegen elkaar in. Dit wordt aangevuld door volle gitaarklanken en een dynamisch ritmetandem bestaande uit bas en drum.
De muziek spreekt tot de verbeelding en neemt het publiek mee op hun eigen muzikale reis waarin emoties zoals extase, ambivalentie, humor en nostalgie langs kunnen komen.
Inspiratie vond dit ensemble in de rijke Nederlandse jazz traditie waarin artiesten als Reinier Baas, Anna Serierse en Gijs Idema actief zijn.

Artist statement

Artist Statement

Wat mij het meest fascineert in muziek is improviseren. Ik laat in alle muziek die ik speel een element van improvisatie en spontaniteit voor komen, ongeacht het genre.
Wat mij een sterke muzikant maakt is dat ik bewust ben van wat mijn medemuzikanten doen en dat ik goed naar ze luister. Ook heb ik een specifiek geluid dat in verschillende contexten hoorbaar is.

Ambities

Over vijf jaar ben ik nog steeds op het pad waar ik nu aan ben begonnen. Ik speel nog steeds mijn eigen muziek met mijn band. Ik wil meer muziek schrijven voor deze band, maar ook voor andere projecten.
Daarnaast wil ik regelmatig optreden, zowel met mijn eigen band als met andere bands in verschillende stijlen.

Naast het muziek maken wil ik mijzelf ook ontwikkelen als gitaardocent en hier meer ervaring in opdoen.

Geleerd tijdens de studie

Wat ik zelf het belangrijkste vind is dat ik mijn muzikale stem heb gevonden.
Aan het begin van mijn studie was ik heel breed georiënteerd. Door tijdens de studie veel muziek te spelen en luisteren ben ik er steeds beter achter gekomen wat mij specifiek aanspreekt en waar ik me in wil ontwikkelen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Concerten:

Parkies Festival 2022 met Cacti
Tivoli Vredenburg Hertz, met Joost Kesselaar, Gé Bijvoet en medestudenten
Co Live on the road met het Utrecht Jazz Orkest met solisten Frits Landesbergen, Laura Figy en Franklin Brown

En nog vele andere optredens