Gezondheid en welzijn

Safe Spacing

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter

Project Safe spacing

Safe spacing is een ruimte die gecreëerd is om mensen die aan de psychedelica zitten op een festival, een momentje van rust te geven als zij dit nodig hebben.

Mensen die aan de psychedelica zitten maken de wereld anders mee. Je zintuigen worden sterker maar kunnen ook door elkaar gaan. Zo kan het zijn dat je kleuren kunt horen of proeven, of dat de wereld om je heen aan het golven of smelten is. Wanneer je op een festival staat komt er veel op je af. Er zijn veel mensen, de muziek komt van alle kanten en vaak zijn er overal lichten en kunstwerken. Het kan dan wel eens voorkomen dat alles een beetje te overweldigend is. Soms raken mensen zelfs zo overprikkeld en in de war, dat zij in een bad trip belanden. Op zo een moment kan je de controle over jezelf verliezen en je achterdochtig, angstig of depressief voelen. 

Daarom is het belangrijk dat er op festivals een plek is waar mensen zich even terug kunnen trekken, om deze bad trips te voorkomen. Hierbij wordt het gebruiken van drugs niet gepromoot, maar gaat het erom dat als mensen gebruiken, ze dit op een veilige manier doen. Zo voorkom je ongelukken. 

In deze cocon kan je je terugtrekken, alleen of met iemand die je vertrouwt. De ruimte heeft verschillende opties voor verschillende soorten mensen, want een safe space is voor iedereen anders natuurlijk. 

Zo kun je de omgeving veranderen van een fijne huiskamersfeer, naar een mooie sterrennacht of juist een gekke trippende sfeer. Ook kun je de ambiance van de ruimte aanpassen door te kiezen uit regen geluid, vogels, insecten of stilte.
Tot slot zit er in de ruimte ook een guided meditation waarmee je kunt interacteren. Wanneer je de lichten aanraakt zullen deze in een rustig ritme bewegen en zal de stem je begeleiden. Door mee te gaan in dit ritme word je afgeleid van het negatieve en ga je je focussen op de kalmte die het ritme met zich meebrengt.

Artist statement

Mijn naam is Louise Mol en ik ben een kunstenaar die zich bezighoudt
met het maken van ervaringen.

Als kunstenaar ben ik voorstander
van vooruit gaan, als individu en als maatschappij.
Het analyseren van mensen hun denkwijze en deze vertalen
naar iets tastbaars vind ik leuk om te doen.

Voor mij staat het samenbrengen
van mensen centraal. Dit doe ik in de vorm van immersieve kunstwerken.
Ik ben van mening dat we elkaar beter kunnen begrijpen
wanneer we elkaars verhalen ervaren.

Ambities

Mijn grootste droom is om producer te worden en mijn eigen muziek te produceren. Als artiest zou ik graag willen staan op een festival dat ik deels zelf heb mogen inrichten.
Het lijkt me geweldig om een hele nieuwe ervaring te maken van een optreden. Hoe of wat weet ik nog niet. Maar wat ik wel weet is dat ik altijd in de buurt van muziek en festivals zal blijven.

Geleerd tijdens de studie

Dat je jezelf niet moet laten tegenhouden door faalangst.