Mode
Installatie
Collage
Installatie
Print
Schilderij
Print
Illustratie
Print
Creatief proces
Licht
Interactieve installatie
Artistieke prestatie

RUISVOL

Anne Francesca Welp
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor
Videographer & edit: Pasqual Amade | Assistant videographer: Najim Jansen | Direction and choreography:  Bas Andrea & Nathalie Haelermans @House of Orange | Production: Stéphanie Mariën | Sound: Anne Francesca Welp

Welkom in mijn wereld van RUIS. In deze maatschappij worden we vol gegooid met visueel lawaai die vaak tot overvloed leidt, denk bijv. aan de hoeveelheid advertenties om ons heen. In RUISVOL heb ik op verschillende manieren visuele ruis onderzocht en vertaald in prints en dessins. Al deze onderzoeken heb ik laten samenkomen in een ruimte vol ruis, om de kijker een andere manier van ruis te laten ervaren en de mogelijkheid te bieden om zelf een interactie met ruis aan te laten gaan.

 

Laat je meenemen in mijn verzameling van print en dessins en ervaar de schoonheid, de rust en de overvloed van mijn ruis.

RUIS 

Videographer & edit: Mitch van der Meijde | Sound: Mitch van der Meijde & Anne Francesca Welp

Artist’s Statement

In de jaren van mijn Fashion Design studie ben ik erachter gekomen dat ik vroeger als kind veel met kleuren en vormen communiceerde. Kleurrijke kleding dragen was mijn manier van uitdrukken. In onze wereld nu zie ik zo veel mensen die moeite hebben om zichzelf te zijn of zich moeilijk kunnen uitdrukken. Door mijn vormen en beelden probeer ik een taal te creëren die iedereen op zijn of haar eigen manier kan gebruiken. Deze taal spreekt via prints en dessins.

Geïnspireerd word ik door abstracte thema’s, zoals ruis en thuis. Om dit te vertalen gebruik ik alledaagse voorwerpen die ik om mij heen heb. Denk hierbij aan drink glazen, paperclips, architectuur, etc. Kenmerkend in mijn beeldtaal zijn de lijnen die op diverse manieren terug komen maar ook mijn heel eigen kleurgebruik en abstracte vormtaal.

Door een rijk onderzoek met veel experimenten ontwikkel ik een diverse hoeveelheid beelden die op veel gevarieerde manieren toepasbaar zijn. Onder andere als kunst aan de muur, vloerkleden, prints op kleding, etc.

Ik geloof in het ontwerpen van diverse kunst en mode stukken wat een thuis creëert dat vernieuwt, opbeurt en inspireert om buiten de kaders te denken.


Ik ben Anne Francesca Welp en dit is waar ik voor sta.

RUIS 

Don´t hesitate to contact me!

email:   anne@anne-francesca.com

website:    anne-francesca.com

IG:  @studioannefrancesca