Zorg en welzijn

Rik Jasker Quartet - A Simplified Story

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
A Simplified Story draait om het verlangen naar eenvoud in het leven en de muziek. Op het conservatorium en onder muzikanten heerst vaak de druk om de beste te zijn. Rik's muziek heeft als doel om rust te vinden in het principe van "less is more" en zich er volledig aan over te geven. Hoewel het uiteindelijke doel nog niet bereikt is, staat de basis van deze overtuiging stevig.

Artist statement

Rik Jasker is een Nederlandse gitarist uit Utrecht. Hij is een jonge componist, bandleider en muzikaal ondernemer. De muziek die hij speelt met zijn eigen jazzkwartet bestaat uit composities die zijn geschreven op basis van zijn ervaringen van de afgelopen jaren. De coronacrisis is hierbij een belangrijke inspiratiebron, evenals zijn reis door het conservatorium en de persoonlijke en emotionele groei die hij heeft doorgemaakt. De rode draad in zijn muziek is het verlangen naar eenvoud in het leven, waarbij hij streeft naar een balans tussen de verwachtingen van de maatschappij en zijn eigen wensen. Hij deelt dit streven met zijn bandleden Peter Jan van Kaam, Later van der Berg en Lauran Neerincx.

Ambities

Mijn ambities liggen vooral bij het maken van eigen muziek. Daarnaast speel ik graag ook in projecten waar ik volledige creatieve vrijheid heb. Ik droom van een internationale tournee en rondkomen van het performen.

Geleerd tijdens de studie

Mijn voornaamste ambitie ligt bij het maken van mijn eigen muziek. Daarnaast speel ik graag in projecten waarin ik volledige creatieve vrijheid heb. Ik droom ervan om internationaal op tournee te gaan en mijn brood te verdienen met optredens.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

19 Juni: Eindexamen LOE. TivoliVredenburg Cloud Nine
22 augustus: Eindexamen Rik Jasker DUMS Utrecht