Artistieke prestatie

Rhythm-a-ning

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens het eindexamenconcert ligt de focus op plezier en avontuur. Het programma begint met een vrije improvisatie in de vorm van een slagwerkduo, waarin we vooraf geen stukken of andere afspraken hebben gemaakt. Daarna is een gitaartrio te horen waarin we arrangementen spelen van componist en pianist Thelonious Monk. Het concert sluit feestelijk af met drie blazers die zich bij dit trio voegen. Er gaat muziek worden gespeeld waarop zeker gedanst kan worden.

Artist statement

Als musicus probeer ik veel meer als een percussionist te denken dan als een drummer: vanuit klankkleur, opbouw en textuur. Hierdoor hoop ik dat ik op een organische manier muziek maak en veel meer vanuit gevoel dan vanuit technische patronen speel. Ik vind het belangrijk dat mijn spel risicovol en gevaarlijk is: alles kan gebeuren om zowel mijn mede-musici, het publiek en mijzelf op het puntje van de stoel te krijgen.

Ambities

Over vijf jaar hoop ik op een brede manier in het werkveld te staan: ik houd namelijk van afwisseling. Aan de ene kant wil ik met een band touren langs verschillende (pop)podia en festivals, aan de andere kant hoop ik in theaters en schouwburgen te staan met interdisciplinaire projecten waarin in drums/slagwerk speel. Ik wil ook bezig blijven met het spelen van nieuwe (componeerde) muziek en mijn rol in de ontwikkeling van artistieke organisatie verder blijven ontwikkelen.

Geleerd tijdens de studie

Een van de dingen die ik heb geleerd is het zijn van actieve ondernemende student en muzikant: je moet jezelf laten zien en je handen uit de mouwen steken, op die manier ontstaat er werk voor jou en creeer je ook je eigen werk. Er zijn zoveel mogelijkheden die je wel moet tegenkomen of zelf moet ontdekken.
Een ander voor mij heel belangrijk onderdeel is muzikale visie: ik heb in de afgelopen vier jaar geleerd wat ik belangrijke aspecten vind aan een musicus. Dit geldt voor zowel anderen waarmee ik wil spelen als voor mijzelf. Bepaalde kwaliteiten die hierbij horen heb ik (verder) ontwikkeld, maar dit proces is nog lang niet klaar.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

- Onderdeel van het cross-over ensemble Nachtlicht: zowel drummer als organisator. Dit ensemble is opgericht tijdens mijn studie. Met deze groep hebben het Grachtenfestival Concours gewonnen en daarom al twee keer op dit festival gespeeld, maar ook op andere festivals/podia gespeeld. (www.nachtlichtensemble.nl)
- Met de band van zangeres Fenne Scholte, waarin ik de drummer mag zijn, hebben we ook het Grachtenfestival Concours gewonnen en afgelopen maand ook een prijs op de Conservatorium Talent Award.
- In het Ricciotti Ensemble ben ik de slagwerker. Bij dit geweldige orkest, waar we muziek voor iedereen en overal spelen, heb ik tot nu toe twee project mee mogen spelen en onderdeel mogen zijn van de jubileum-cd met solisten als David Kweksilber en Ramin Valle.