Ander maatschappelijk thema

Resonations from the fairy lands

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ga met me mee op ontdekkingsreis door 6 denkbeeldige werelden; van het baden in vloeibaar zonlicht met Mozarts sinfonia concertante, de dramatische rivieren van Brahms' derde strijkkwartet, gebroken, gestolen en verscheurde harten door Vieuxtemps en gesmolten harten met Ravel, tot aan de boselfen die dansen in de ochtenddauw op muziek van Vaughan Williams en Clarke.

Artist statement

Ik ben verhalenverteller, ik verklank beelden, ik schilder met muziek, en ik hou ervan om dan mijn altvioolklank zo warm mogelijk te maken. Ik haal veel plezier uit kamermuziek maken en het aanvoeren van de altvioolsectie van mijn studentenorkest. Mijn wortels zitten in de volksmuziek en mijn hart ligt in de gesamtkunst, zoals bij opera of bij vernieuwende cross-overs met andere kunstvormen en idealistische gedachten. Het meest hou ik van twintigste-eeuwse muziek zoals Rebecca Clarke of Prokofiev. Tot slot ben ik heel bevlogen over het lesgeven van mijn viool- en altvioolleerlingen tussen de 5 en 28 jaar.

Ambities

Mijn ambitie is om over 5 jaar te spelen in het orkest/ensemble van een opera- of muziektheatergezelschap en om les te geven op een muziekschool, om daarnaast nog regelmatig concerten te organiseren en geven met mijn strijkkwartet.

Geleerd tijdens de studie

Het allerbelangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is om me technisch en muzikaal te kunnen uitdrukken op de altviool, maar daarnaast ook om samen te spelen en om les te geven.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Gesoleerd met ‘Kol Nidrei’ van Bruch met het Amersfoorts Jeugdorkest in 2020;
Concert gegeven in Parijs in 2022, met de Vaughan Williams suite en Vieuxtemps;
Met verschillende ensembles opgetreden met werken van onder andere Brahms, Ravel, Vaughan Williams, Beethoven, Grieg en Mendelssohn;
Enkele studio-opnames gemaakt van theater- en popmuziek;
Met strijkkwartet gespeeld op het festival September Me van het Ragazze kwartet, in 2021;
Met het Amersfoorts Jeugdorkest, Utrechts Studenten Concert, Utrechts Studenten Koor en Orkest (aanvoerder) en orkestprojecten van het conservatorium concerten gegeven;
In de band gespeeld van de eindvoorstelling van de theaterroute van Huizen in 2020 en 2021.