Ander thema

Residues of Reflection

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Residues of Reflection gaat om de ongewone aspecten van onze alledaagse omgeving. Dit is een verzameling van objecten die buiten hun gebruikelijke context verschijnen.
Verzameld van de stoepen in Overvecht, vertellen deze objecten hun eigen verhalen en dragen ze een stukje geschiedenis van de buurt met zich mee. In deze fotoserie wordt de vervreemding zichtbaar, terwijl de objecten, samen met hun verhalen en herinneringen, bevroren zijn in de tijd. Deze objecten worden meer dan verlaten voorwerpen; ze symboliseren transformatie en mogelijkheden.
Mijn afstudeerproject richt zich niet alleen op deze objecten, maar ook op de waarde van onze alledaagse omgeving als bron van inspiratie en reflectie.

Artist statement

Voor mij maken betekent ook de moed en het vertrouwen hebben die nodig zijn om je stem te laten horen, hoe subtiel die soms ook is. Door het creatieve proces kunnen we sterkere relaties aangaan met onszelf en met anderen om ons heen. We ontdekken meer over wie we zijn en vinden tegelijkertijd onze plek in de samenleving.

Ambities

Mijn ultieme doel is om mijn weg te vinden in de creatieve wereld en blijven groeien als maker. Maar hiernaast wil ik ook mensen helpen en wie weet kan ik dit in de toekomst combineren.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn vierjarige studie heb ik mezelf kunnen ontwikkelen als een creatief individu. In de loop van de tijd heb ik ontdekt wie ik als ontwerper ben: een spelende maker en onderzoeker. Ik werk voornamelijk autonoom en verwerk mijn persoonlijke ervaringen in mijn projecten.
Een ontdekking die ik heb gedaan tijdens mijn studie is de kracht van ruimte als instrument voor communicatie en zelfexpressie. Ik heb geleerd hoe ik door vormgeving ruimte kan gebruiken om boodschappen over te brengen en emoties op te roepen.