Duurzaamheid en klimaat

Reshaping reality

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Ik ben Emi, een 24-jarige studente aan de HKU en bijna afgestudeerd als ruimtelijk ontwerper!

In mijn project staat de opwarming van de aarde centraal. Dit is natuurlijk een enorm breed onderwerp maar wat mij bezig houd is de rol van water hierin, dat Nederland ontzettend kwetsbaar maakt. Hierin spelen de stijgende zeespiegel en de toenemende weersextremen een grote rol. Op dit moment merken wij al dat de weersomstandigheden in Nederland veel extremer worden. Dit probleem houd mij steeds meer bezig omdat het de leefbaarheid, de veiligheid en het welzijn in ons land bedreigt. Daarom wil ik met mijn project bewustwording creëeren door de ervaring die ik men mee geef tijdens het bezoek aan mijn object.

Nieuwerkerk aan den IJssel is het laagste punt van Nederland, op maar liefst 6,76m beneden NAP, en daarmee de perfecte locatie voor mijn object. Doordat er water langs de glazen wanden stroomt, ervaar je de omgeving onderwater. Wandelend tussen het stromende water leer je meer over oorzaken, gevolgen en hoe jij zelf kunt bijdragen aan een beter klimaat. Hiermee voeg ik een activerende laag toe aan mijn boodschap.

Artist statement

Ik houd mij altijd bezig met projecten die om bewustwording gaan en/of waar mensen bij betrokken zijn of kunnen worden. Graag maak ik iets vóór en mét anderen, daar haal ik enorm veel energie en inspiratie uit. Mijn werk kenmerkt zich dan ook door functionaliteit, boodschap en gelaagdheid.

Ambities

Mijn plannen zijn om een paar maanden naar het buitenland te gaan om aan mijn persoonlijke ontwikkeling te werken, inspirerende mensen te ontmoeten en werk ervaring op te doen. Dan hoop ik over 5 jaar de Master Interieur Architectuur volbracht te hebben en ik werkzaam te zijn in een ambitieus en divers bedrijf als interieur architect.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is om jezelf te blijven bevragen in de (ontwerp)keuzes die je maakt. En om dit doen moet je soms uit je comfortzone stappen. Dit is spannend maar uiteindelijk ontzettend belangrijk en goed voor je ontwikkeling. Ook is het opbouwen van een netwerk een belangrijk inzicht geweest. Zeker op creatief gebied heb je elkaar, vroeg of laat, nodig en is het belangrijk dat je veel en goede banden opbouwt.