Inclusie en diversiteit

Reliving childhood

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Bouwstenen voor een interactieve ruimte die je anders laat kijken naar voorwerpen die al een bepaalde functie en definitie hebben. Niet alleen kijk je door een ander perspectief naar voorwerpen maar leer je ook iets meer over het onbevangen perspectief van een kind. Als je jezelf laat gaan kan je zelfs je tijdsbegrip loslaten tijdens het spelen.
Een kinderboek (Engels) geschreven en geïllustreerd door mij. De personages zijn gebaseerd op kindertekeningen. En het boek verteld een kort verhaal over een reizend gezelschap. Hier zie je de voorpagina.

Artist statement

Ik ben Tei en ik ben een kunstenaar. Ik ben opgeleid in het nadenken over ruimtes op verschillende schalen. Ik zie de wereld als een ruimte waar ik mee kan spelen. Vervolgens geeft die nieuw ontworpen wereld jullie een ander perspectief of geeft inspiratie. Mijn werk is dan ook vaak verhalend en fictief, maar wel te verbinden aan de realiteit.

Met alles wat ik heb geleerd kan ik inmiddels aan bijna elk project een steentje bijdragen. Zowel voor de concept-, ontwerp-. of uitvoerende fase. Daarbij help ik met mijn handen en mijn gedachten, maar vooral ook met mijn verbeeldingsvermogen. Ik ben ontwikkeld in het gebruik van allerlei soorten mediums om mijn ideeën of andermans ideeën duidelijk te verbeelden.

Ambities

In de toekomst zal ik verder zoeken naar leeromgevingen waarbij ik zeer gespecificeerde kennis kan opdoen om mijn werk te versterken. Op het moment zie ik mij dit voor me in de vorm van een volgende studie, maar dit zou ik ook kunnen leren in het werkveld.

Geleerd tijdens de studie

Deze studie en leeromgeving heeft mij vooral geholpen om open te staan naar de wereld. Het innemen van inspiratie en kennis vanuit alle perspectieven. En deze informatie ook toe te passen. Deze geleerde mindset is naar mijn ervaring bijna uniek aan de HKU. Ook heeft deze periode mij geholpen mijn kwaliteiten en mijzelf te leren kennen.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Binnen mijn werk als ontwerper heb ik ook wat naar buiten gebracht of ben ik bezig met naar buiten brengen:
- Een bordspel in ontwikkeling over het dreigende gevaar van de zeespiegelstijging.
- Een expositie in het gemeentehuis Zeist. Hier werden hernieuwingsplannen en een representatie van de identiteit van Zeist weergeven.
- Een kinderboek die je ook op mijn expositie vindt. Geschreven en geïllustreerd.
- Een aantal gerechten die geserveerd worden/werden in een restaurant waar ik werk.
- Een ontwerp voor een uitkijktoren in Terneuzen die meedeed aan een designcompetitie. Gemaakt vanuit een tijdelijk collectief 'studio triopus' die ik en twee andere ontwerpers hadden opgezet.
- Een profielwerkstuk over waterstof: Energiedrager, geen Energiebron
- Een aantal momenten van amateurtheater bij evenementen en een enkele theateropvoering.

Reflectieverslag afstudeerproject Tei Verhoeven

Een uitgebreid procesverhaal van mijn onderzoek en ondervindingen tijdens dit project. Inclusief foto's van werk wat ik tijdens mijn proces heb gemaakt.