Artistieke prestatie

Reflexio

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Reflexio gaat over de schoonheid zien in het alledaagse. Mensen uit de westerse wereld leven in een prestatiecultuur. Alles is gericht op de toekomst en daardoor vergeet je stil te staan bij het hier en nu. Je doet veel op automatische piloot en bent je niet meer bewust van je omgeving. Een plotselinge reflectie van de zon word voor lief genomen. Het bewust waarnemen van zo’n tijdelijk abstract licht kunstwerk brengt mij terug naar het nu. Verwonderen, onderzoeken en creëren worden in gang gezet.

Reflexio is een serie mixed media installaties. Op het eerste gezicht zie je 3 gekaderde, bewegende lichtreflecties als schilderijen op een wand. Zodra je dichterbij stapt zie je hoe deze reflecties zijn gemaakt. Als kijker herken je alledaagse voorwerpen die de getoonde reflecties tot stand brengen.

Artist statement

Ik ben opgegroeid als een vertaler van de visuele wereld voor mijn slechtziende moeder. Door alledaagse systemen te bevragen raak ik geïnspireerd door plotselinge schoonheden die hierbij tot stand komen. In combinatie met mijn fascinatie voor schaduwen, reflecties en licht maak ik abstracte (licht) kunstwerken waar een herkenbaar element in zit voor de toeschouwer. Ik wil anderen verwonderen en aansporen om de schoonheid van het alledaagse waar te nemen.

Ambities

Over 5 jaar wil ik omringd zijn door creatieve mensen en aan mooie projecten werken. Ik wil samenwerken met verschillende leeftijdsgroepen en disciplines in de kunstwereld.

Geleerd tijdens de studie

Door gewoon te doen leer je het meeste. Laat angst of perfectionisme niet in de weg staan voor de dingen die je wilt doen en maken.