Ander maatschappelijk thema

Reflectie

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Door net even van de werkelijkheid af te dwalen probeer ik de psyche van mezelf bloot te leggen. In zelfportretten onderzoek ik m’n gevoelens en emoties, zoals eenzaamheid en kwetsbaarheid. Hierbij spaar ik mezelf niet en neem ik de vrijheid om in ruwheid en eerlijkheid mezelf te laten zien.
Ik laat me hierbij voeden door toevalligheden die ik zelf bewust op zoek. Soms sla ik lukraak een boek open, kies een woord, en vanuit de beelden die hiermee geassocieerd worden ga ik aan het werk. Verrassingen regisseren hierbij het maken.

Artist statement

Door net even van de werkelijkheid af te dwalen probeer ik de psyche van mezelf bloot te leggen. In zelfportretten onderzoek ik m’n gevoelens en emoties, zoals solitude en kwetsbaarheid. Hierbij spaar ik mezelf niet en neem ik de vrijheid om in ruwheid en eerlijkheid mezelf te laten zien.
Ik laat me hierbij voeden door toevalligheden die ik zelf bewust op zoek. Soms sla ik lukraak een boek open, kies een woord, en vanuit de beelden die hiermee geassocieerd worden ga ik aan het werk. Verrassingen regisseren hierbij het maken.

Mijn eigen ervaringen in het beeldende proces heb ik omgezet in een lessenserie voor de onderbouw van het voortgezet onderwijs. Er zijn vaak leerlingen die zich bij een creatieve opdracht geblokkeerd voelen omdat ze geloven dat ze niet ‘goed’ kunnen tekenen. Door ze uitnodigen te experimenteren, bied ik de leerlingen de ruimte om zich te kunnen verliezen in de handeling en de actie van beeldend maken.

Ambities

Over vijf jaar zie ik mijzelf werkende als docent in het voortgezet onderwijs en hierbij hoop ik leerlingen te kunnen inspireren, hen zelfvertrouwen te bieden in het vak en te laten zien wat allemaal mogelijk is met het maken van kunst.
Daarnaast wil ik mijn eigen beeldende werk professionaliseren en mijn makerschap gebruiken als voeding voor het docentschap, deze twee componenten versterken elkaar.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie is zelfvertrouwen. Ik heb geleerd om met beslistheid mijn eigen weg aan te leggen en te volgen en stevig in mijn schoenen te staan met datgene wat ik doe en maak. Hierbij vertrouw ik op mijn eigen beeldende proces en op het vermogen van mijn docentschap. Zo sta ik volledig open om tot bloei te komen en de toekomst en mogelijkheden met beide handen aan te grijpen.