Ander thema

(RED DOT)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
(RED DOT) is een onderzoek dat zich heeft gevormd door het centraal stellen van het maakproces. Een maakproces waarbij toeval en intuïtie de grootste rol spelen. Voor mij ligt de schoonheid van het maken in de onsamenhangende en absurde artistieke vrijheid die het met zich mee brengt. Dit zorgt ook voor een hoop vragen, over wat ik maak en waartoe het zich verhoudt. Is wat ik maak kunst? en wat is kunst dan precies? In mijn eindexamenwerk reageer ik op deze vragen en vertaal ik ze in beeld.

Artist statement

Een goede vraag is als een cirkel. Hoeveel antwoorden je ook vindt, je komt altijd terug op hetzelfde punt. Een goede vraag geeft ruimte voor het zoeken en nooit vinden. Voor het blijven verwonderen over de mogelijkheid. Die ruimte is waar ik mijn plek vind, het zet me in beweging en vormt in mijn makerschap een groot fundament. Hierin vind ik mijn eigen weg door te reageren in beeld, want in beeld zit diezelfde vrijheid. Een vrijheid die alle vormen aan doet nemen. Van humoristisch tot kritisch. Van kwetsbaar tot brutaal. Van beeld tot woord. Van antwoord tot vraag.

Ambities

Na mijn afstuderen zou ik graag nog een master doen. Daarnaast lijkt het mij ook erg fijn om een eigen studio te hebben, een plek waar ik verder kan werken aan mijn autonome werk.

Geleerd tijdens de studie

Dat niet altijd alles volgens de regeltjes hoeft. Binnen de academie kunnen er soms veel eisen worden gesteld waardoor ik heb geleerd mijn eigen mening te vormen en te volgen. Het gaat er vooral om dat jij het werk wat je maakt tof vindt en daar valt heel veel in te onderzoeken.