Zorg en welzijn
Ander thema

Reality Check

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In realityprogramma's zien we van alles voorbijkomen. Kandidaten die 24 uur spenderen met hun potentiële partner, blind een huis kopen of een blauwtje oplopen tijdens een diner. Maar we zien ook dat je als kandidaat negatieve reacties krijgt via social media en er mentale klachten aan kan overhouden. Hoe kan dat dan? Hoe kwetsbaar ben je als oud-kandidaat van een realityprogramma?

Reality Check is een uniek kaartspel voor het probleem van de mentale nasleep bij reality-kandidaten. Een kaartspel waarin mogelijke situaties worden uitgelicht die een reality-kandidaat kan meemaken. Dit zijn situaties voor, tijdens en na de opnames. Hiermee wordt het bespreekbaar maken van deze situaties en het evalueren op hun deelname makkelijker gemaakt.

Het kaartspel wordt na de opnames aangeboden, maar wel voordat het programma op televisie wordt uitgezonden. Hierdoor heeft de reality-kandidaat de tijd om zich voor te bereiden op de situaties. Daarnaast kunnen de reality-kandidaten het kaartspel thuis spelen in een vertrouwde omgeving.

De drijfveer is vooral om te zorgen dat de kandidaten hun zelfverzekerdheid en levenslust behouden. Daarnaast worden de kandidaten voorbereidt op mogelijke situaties die plaatsvinden na de opnames en voor de uitzending. Hiermee zal de impact van een negatieve nasleep verkleind worden en het zelfvertrouwen en levenslust van de reality-kandidaat behouden.

Na 1 jaar lang onderzoek te hebben gedaan en een waardevolle samenwerking met reality-verslaggever Erwin Bravenboer, presenteer ik met trots Reality Check het kaartspel. Met dit kaartspel hoop ik situaties die reality-kandidaten meemaken bespreekbaar te maken. Maar ook voorbereiden op mogelijke situaties.

Reality Check is gemaakt voor en door reality-kandidaten van diverse datingprogramma's, waaronder 'B&B Vol Liefde', 'Temptation Island: Love or Leave' en 'Married at First Sight'. Ik hoop daarom dat reality-kandidaten zich uitgenodigd voelen en open staat om Reality Check te gebruiken.

Artist statement

Met mijn creativiteit, organisatorisch vermogen en kwalitatief inzicht benader ik uitdagingen vanuit verschillende perspectieven, en dat geeft mij energie om deze om te zetten in kansen, waaronder mijn afstudeeronderzoek 'Reality Check'. Mijn specialiteit is het samenbrengen van diverse disciplines en deze om te zetten in mooie en inspirerende projecten. Ik wil leren en ontdekken met vallen en opstaan, en mezelf uitdagen om steeds een stapje verder te gaan.

Ambities

Na het behalen van mijn diploma zou ik mijn afstudeeronderzoek 'Reality Check' verder willen ontwikkelen. Daarnaast zou ik graag deel willen uitmaken van marketingprojecten die in het teken staan van kunst en cultuur. Over vijf jaar hoop ik een prachtige functie te mogen bekleden en veel kennis en ervaring te hebben opgedaan. Mijn allergrootste ambitie is vooral bezig te zijn met projecten en activiteiten waar mijn hart sneller van gaat kloppen.

Geleerd tijdens de studie

Kunst & Economie heeft me veel gebracht en geleerd, wat ik tot op heden in mijn werk gebruik. Tijdens mijn studie heb ik mezelf ontwikkeld als verbinder binnen de culturele sector, wat ik graag wil voortzetten in een carrière als marketingprofessional bij inspirerende bedrijven.