The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Uit huis gaan is een grote verandering en met de krappe woningmarkt ervaren veel jongeren stress. Daarnaast is op jezelf gaan wonen een belangrijke stap in de ontwikkeling naar volwassenheid en zelfstandigheid. Jongeren komen los van hun ouders en leren op eigen benen staan. De woningkrapte staat deze ontwikkeling in de weg. Hoe kunnen we deze spannende overgang positief beïnvloeden?

Met deze set kaarten en het journal krijg je als jongere meer zelfvertrouwen en het gevoel: "Ja, ik ben er klaar voor." Je krijgt ook duidelijkheid en een realistisch beeld van wat je te wachten staat, en je wordt voorbereid op alle regelzaken. Je werkt aan de opdrachten in willekeurige volgorde en bereidt jezelf voor op deze spannende overgang.

Artist statement

Ik ben Karlijn Proost, een ruimtelijk vormgever, beeldend verbinder en social designer, oftewel iemand met een brede creatieve missie. Mijn doel is om het dagelijkse leven niet alleen makkelijker, maar ook plezieriger te maken. Positiviteit is belangrijk in mijn projecten omdat het bijdraagt aan het verbeteren van het algemene welzijn. Ik stimuleer mensen om nieuwe kanten van zichzelf te verkennen, om zich bewust te worden van mogelijke veranderingen en om hun creativiteit te laten bloeien. Hoe ik dat doe? Met een gezonde dosis nieuwsgierigheid, een vleugje speelsheid en een flinke portie enthousiasme.

Ik ben een bundel van creatieve motivatie.

Ambities

Het lijkt mij gaaf om bij een bureau te werken dat musea inricht en waar het vertellen van verhalen op een speelse manier centraal staat. Ook ben ik geïnteresseerd in het ontwerpen van restaurants waar beleving een belangrijke rol speelt.

Geleerd tijdens de studie

Ik ben zeker van mijn vaardigheden en weet hoe ik ze kan inzetten om mijn werk eigen te maken. Ik reflecteer op mijn werk en de situatie. Ik ben een DCI’er in mijn eigen kracht. Een mix van “ruimtelijk vormgever, beeldend verbinder en social designer”, maken mij de professional die ik nu ben.