RAUW

Marije van der Hoeven
About Live events
The presentor has activated the presentor mode. Would you like to follow?
Follow presentor
You are following the presentor.
Stop following presentor

Wanneer RAUW begint is Mara net haar moeder verloren en zit ze samen met haar vader midden in de gekke regelweek voor de uitvaart. Haar vader stort zich samen met Mara's tantes volledig op het regelen en Mara probeert hem zo veel mogelijk te helpen.

Tussen het regelen door kan Mara even ontsnappen tijdens haar lessen moderne dans. Tot ze in haar dansklas aan een nieuwe choreografie beginnen die een verhaal over verlies moet vertellen. Mara wordt geconfronteerd met haar weggestopte emoties en durft ze nog niet onder ogen te komen. Om aan de realiteit te ontsnappen bezoekt Mara in haar hoofd het strand, de favoriete plek van haar moeder.

Hoe ga je om met zo’n zware pijn als je niet wilt verdrinken?

RAUW is een erg persoonlijk verhaal en is gebaseerd op mijn eigen ervaring met rouw. Vier jaar geleden is mijn moeder overleden aan uitgezaaide borstkanker en sindsdien ben ik, logischerwijs, veel met rouw bezig geweest. Zo heb ik ook gemerkt dat film maken een groot onderdeel van mijn eigen rouwverwerking is. Ik wil met deze film laten zien dat iedereen op zijn eigen manier rouwt en dat elke manier oké is.