Ander thema

Rapport: Lars Bleijenberg

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Hoe mooi zou het zijn om als dj samen met andere creatieven deel uit te maken van een community in Utrecht die de stad vertegenwoordigt? Deze vraag hield mij al tijden bezig. Utrecht heeft een klein nachtleven met veel eilandjes van kleine groepen. Waarom kan dit niet dichter bij elkaar komen?

De coronacrisis heeft veel veranderd voor het nachtleven. Er zijn veel jonge dj’s bij gekomen die tijdens de pandemie zijn begonnen. Als ervaren dj weet ik dat een dj-carrière veel tijd en geduld kost. Ik heb in Utrecht veel ervaring opgedaan met het organiseren van clubnachten en draaien voor publiek, waardoor ik een professioneel netwerk heb opgebouwd. Maar hoe start je je carrière tijdens en na een pandemie?

Studio-T, een mobiele geluidsstudio met podium in Utrecht, biedt een platform aan artiesten van alle soorten: dj’s, podcast-makers, muzikanten, theatermakers en filmvertoningen. Echter, Studio-T zit met de vraag waarom artiesten niet blijven hangen na hun show en er geen community ontstaat. Ik ga dit onderzoeken en een oplossing bedenken voordat Studio-T weer opengaat in de lente van 2024.

Artist statement

Het proces heeft me gaandeweg een nieuwe functie gegeven die nog niet bestond in het werkveld. Ik ben als het ware een makelaar geworden voor dj’s en muziekliefhebbers. Deze groep heb ik nieuwe online plekken kunnen aanbieden waarin ze met elkaar in contact kunnen komen, kunnen praten over muziek en de mogelijkheid kunnen krijgen om zelf eens te kunnen draaien bij Studio-T. Tegelijkertijd heb ik weer nieuwe dj’s en muziekliefhebbers kunnen aandragen aan Studio-T. Het geeft veel voldoening om voor anderen kansen te creëren in het werkveld.

Ambities

Over vijf jaar wil ik nog steeds in het Utrechtse nachtleven actief zijn.

Geleerd tijdens de studie

Kwaliteit kent geen tijd!

Heb geen keuzeproject

Heb geen keuzeproject