Ander thema

Rakend Licht

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Met mijn ontwerp wil ik mensen raken en stil laten staan bij de bijzonderheid van natuurlijk licht. Natuurlijk licht is iets wat we bijna altijd om ons heen hebben en daarom nemen we het vaak voor lief.

Rakend Licht, zoals ik het ontwerp genoemd heb, is geïnspireerd op de zeven delen van mijn eigen dagindeling: opstaan, het openen van mijn gordijnen, hersenspinsels door mijn hoofd laten gaan, onderweg gaan, studeren, het leegmaken van mijn hoofd en naar bed gaan. Elke ruimte laat een ander lichtkunstwerk zien. Deze zijn allemaal zichtbaar op het dagdeel waarvoor ik de ruimte heb ontworpen. Zo geeft de eerste ruimte, opstaan, het mooiste beeld om 9 uur ’s ochtends.

Laat je tijdens Exposure raken door de zeven momenten van mijn dag door een kijkje te nemen in het gebouw via Virtual Reality. Ook kun je de lichtinval in de zeven ruimtes observeren door in kijkdozen te kijken.

Artist statement

Architectuur is voor mij veel meer dan bebouwing. Ik zie architectuur als een kunstvorm, de bouwkunst. Ik wil met mijn ontwerpen de gebruiker stil laten staan bij de impact van architectuur. Door gebruik van materiaal, licht en omgeving probeer ik een ervaring of bewustwording te creëren. Door relatief eenvoudige, maar grote gebaren te maken door het hele ontwerpproces heen wil ik de invloed van het ontwerp vergroten. Ik werk precies, maar ben ook niet bang om soms iets aan het toeval over te laten. Door fysiek werk te combineren met digitaal en soms de grenzen net over te gaan door alle richtlijnen los te laten probeer ik tot een goed ontwerp te komen.

Ambities

Over vijf jaar wil ik de titel architect dragen. Na het behalen van mijn bachelor wil ik een master Architectuur gaan volgen aan de Academie van Bouwkunst en aan het werk gaan bij een architectenbureau met liefde voor concept en detaillering. Met mijn doorzettingsvermogen en enthousiasme voor het vak hoop ik het ver te schoppen.

Geleerd tijdens de studie

Tijdens mijn studie ben ik veel bewuster geworden van mijn kwaliteiten en ben ik mezelf minder gaan wegcijferen. Ik ben me gaan realiseren dat iedereen studeert om te leren en dat het helemaal niet erg is als je iets (nog) niet kan. Door de vrije manier van opleiden heb ik volledig mijn eigen pad kunnen trekken en heb ik mijn eigen opleiding kunnen vormen. Door persoonlijke begeleiding, scherpe feedback en ontzettend veel fijne gesprekken met studenten en docenten heb ik ontdekt dat architectuur mijn passie is. De combinatie van mijn kennis en nieuwsgierigheid met mijn creativiteit die ik inzet tijdens ontwerpprocessen hebben mij gevormd tot de ontwerpster die ik nu ben.