Artistieke prestatie

RAIN

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor dit werk heb ik gekeken naar de ruitenwissers van een auto. Hier heb ik elementen genomen die mij intrigeren, zoals beweging, vervaging en verandering. Met deze elementen ben ik gaan experimenteren tot ik uiteindelijk stuitte op een interessant materiaal wat al deze eigenschappen kan bezitten, glow in the dark verf.
De verf heb ik aangebracht op een doek wat rondgedraaid wordt door middel van een motor, tandwielen en lagers.
Het doek passeert de willekeurig gecodeerde LED strip en wordt daardoor opgeladen. Eenmaal voorbij dit punt zendt de glow in the dark verf dit licht weer uit. Dit resulteert in een continu veranderd beeld van lichtgevende regen.

Artist statement

Om ons heen gebeuren veel dagelijkse dingen waar we geen aandacht aan besteden. De ruitenwissers van je auto die het water wegvegen, een smeulend vuurtje of de rook die uit een fabriek komt. Deze dagelijkse fenomenen inspireren mij en zet ik om in beelden.
Door mijn kennis en liefde voor natuurkunde en techniek kan ik mijn fascinaties en verwonderingen tot leven laten komen door middel van licht, motoren, lagers en tandwielen.
De ontwerpen die ik creëer zijn continu veranderende lichtobjecten waar de kijker geboeid naar blijft kijken.

Ambities

Over 5 jaar hoop ik mijn eigen studio te hebben, ik maak dan zowel werk in opdracht als uit eigen beweging. Ik heb mijn werkplaats in Amsterdam, samen met mijn vrienden.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb goed leren maken en kijken naar details, waar ik vroeger snel tevreden was ben ik dat nu bijna nooit. Ik wil mezelf blijven verbeteren en opnieuw uitdagen. Ik denk dat ik ook nooit klaar ben met leren, en daar ben ik ook heel blij mee.