The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter


Wraak is een onderwerp wat mij mateloos fascineert. Ik ervaar zelf wraakzuchtige gevoelens en heb er ook weleens naar gehandeld, maar ben mij ervan bewust van dat dit niet bij iedereen zo speelt. Wraak is een oer-emotie die wij allen ervaren, alleen sommigen in meerdere mate dan anderen. In mijn afstudeerwerk schep ik een wereld waar wraak de vrije loop krijgt en zelfs aangemoedigd wordt. Waarom is wraak zo lekker, zo zoet? Waar ligt de grens in dit moreel grijze gebied? Wat gebeurt er als wij deze driften niet onderdrukken, maar najagen? Kun jij je wraak verantwoorden aan je eigen morele kompas?

Voor mijn afstudeerwerk riep ik Vindicta Network in leven, met mijn eigen radiozender, Radio Revenge FM.
Radio Revenge FM is een interactieve radioshow die onderdeel is van Vindicta Network, hét netwerk voor wraakzuchtige mensen. Begonnen als een kleine piratenzender is Radio Revenge FM samen met Vindicta inmiddels uitgegroeid tot een bloeiende gemeenschap die wraakzucht een platform wil geven en tegen de gevestigde orde wil aanschoppen.

In deze performance nodig ik het publiek uit om deel uit te maken van deze gemeenschap door het opzetten van een radiokoptelefoon. Terwijl je rondloopt hoor je een cocktail van het o zo typische radiostijltje: inbellers, wraaknummers, poëzie, een de prijs die men betaalt voor het nemen van wraak.

De installatie bestaat onder andere uit een pop-up radiostation waar ik live radio maak. Dus tune in op 108 FM voor Radio Revenge en geef die wraakgevoelens de ruimte!Artist statement

Ik maak werk waar ik zelf om kan lachen. Ik ben audiovisueel ingesteld en heb een voorliefde voor video, film en documentaires. Ik verweef narratief met visueel en druk er mijn eigen stempel op. Mijn werk gaat over de schaduwkantjes en rafelrandjes van de mens, vaak met een cynisch, humoristisch sausje.
Het onderzoekend oog van het publiek wordt beloond, wie graaft in mijn werk zal vinden. Mijn fascinaties liggen in niche internetgemeenschappen, en ik maak voor mijn werk zelf ook regelmatig fora en websites die naar elkaar verwijzen. Ik zie mijzelf als een creatieve hoarder die verzamelt en weer uitkotst, en je in alle puin een besmeurde parel laat vinden.

Ik ben geïnspireerd door Man bijt hond, Villa Achterwerk, Rembo & Rembo, Purno de Purno, punkmuziek, radicaal feminisme, junkieliteratuur en lesbo’s.  

Ambities

Ik zou een manusje van alles willen zijn. Ik hoop mijn brood te kunnen verdienen met een mix van werken binnen een kunstenaarscollectief dat installaties maakt in opdracht, mijn eigen kleine filmbedrijfje dat shock- mock- en documentary’s maakt, en productieklussen.
Hierna ga ik een opleiding volgen tot filmmaker en wellicht ga ik nog een filmmaster erna doen.

Geleerd tijdens de studie

Samenwerken, samenwerken, samenwerken. Draag altijd een multitool bij je en maak back-ups van je laptop. Bevriend de technici. Samen sta je vaak sterker dan alleen. Met doorzettingsvermogen kom je ver, maar je komt er niet helemaal.

Ook heb ik de schoonheid mogen ervaren van een klas die begint als willekeurige mensen en groeit tot een groep.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Kikker Expirimenteert: Marsmannen en Venusheuvels (met Simon Michels,2023)