Inclusie en diversiteit

Queer wegwijzer

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn project is gericht op het creëren van een comfortabele en accepterende werkvloer voor queer personen op de HKU Oudenoord. Samen met mijn doelgroep heb ik de Queer wegwijzer ontwikkeld. De queer wegwijzer biedt richtlijnen hoe op een correctie, inclusieve manier met
queer personen om te gaan. Gemaakt voor HKU studenten, HKU docenten en HKU
medewerkers.

Artist statement

Binnen mijn studie hield ik mij graag bezig met het zoeken naar antwoorden op maatschappelijke vraagstukken. Ik ontdekte mijn voorliefde voor mensen en (hun) culturen. De behoefte om mensen te helpen heb ik altijd al gehad, vooral ondervertegenwoordigde groepen interesseren mij. Ik heb een hekel aan machtsmisbruik en ik vind dat ieder mens evenveel waard is en op een gelijkwaardige manier moet worden behandeld. De mens heeft altijd centraal gestaan binnen mijn werk. Ik heb een groot empathisch vermogen en dit zorgt ervoor dat ik mij goed kan inleven in de doelgroep. Dit maakt mijn werk uniek, ik luister goed naar waar de doelgroep behoefte aan heeft en ben daar ook erg nieuwsgierig naar. Verbindingen leggen en samen tot een oplossing komen is mijn specialisme.

Ambities

Mijn ambitie is om bij een NGO te gaan werken zoals Stichting Vluchteling of Unicef. De studie Kunst en Economie heeft voor mij een goede basis gelegd over het doen van human centerend research. Ik heb geleerd hoe ik naar maatschappelijke problemen kijk door de lens van een kunstenaar. Dit is een hele interessante en leerzame bril geweest om de wereld door te zien. Voor de volgende stap in mijn leerproces wil ik uitzoomen en leren over die bril die je dan opzet. Hoe de wereld wordt bepaald door je omgeving, opvoeding, cultuur etc. Ik ben geïnteresseerd in hoe een cultuur de bril vormt waardoor je de wereld bekijkt en begrijpt. Dit wil ik gaan leren door master Cultural Anthropology: Sustainable Citizenship te volgen. Hier ga ik mee starten in het schooljaar van 2023/2024. Maar voordat ik weer de boeken in duik wil ik eerst de wereld ontdekken en gaan reizen. Over vijf jaar hoop ik de master te hebben afgerond en mijn weg binnen het werkveld te hebben gevonden.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik geleerd heb tijdens mijn studie is dat ik ontdekt heb wie ik ben en waar ik voor wil staan. Al snel merkte ik tijdens jaar 1 dat projecten rondom maatschappelijke problemen mij erg aantrokken, zo heb ik een keer een project gedaan samen met de gemeente Utrecht rondom het thema thuis- en daklozen en heb ik een keer een project samen gedaan samen met de Universiteit van Utrecht en vluchtelingen. Deze projecten gaven mij veel energie en werden mijn drijfveer. Ik leerde om me hard te maken voor de dingen die ik belangrijk vind om zo een klein onderdeel van het probleem op te lossen. Een quote van een van mijn docenten die me altijd zal bijblijven is: denk groot, maar hou het klein. Blijf kleine overwinningen maken en wees daar trots op. De wereld een stukje beter maken beetje bij beetje, dat is het belangrijkste wat ik heb geleerd tijdens mijn studie.