Ander thema

Protest printing: rewild

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Tijdens mijn onderzoek naar het fenomeen rewilding begon ik patronen te zien in onze denkwijze en omgang met de natuur. Nederland is namelijk tot in de puntjes uitgestippeld, waardoor er weinig ruimte overblijft voor wilde natuur. Als tegenbeweging hierop heb ik een serie textielen ontworpen die gebaseerd zijn op dessins in klederdrachten. Door deze patronen te doorbreken en te bewerken, hoop ik nieuwe inzichten te geven in het Nederlandse landschap en een platform te geven aan wilde natuur.

Artist statement

Growing up in a furniture store meant a lot of playing and hiding between the many racks of samples. I was always surrounded by fabrics, colors and textures. Be it for couches, curtains or you name it. So, it’s not crazy that years later, I prefer to work with textile, the medium which I'm never finished playing with. Driven by intuition, tactility and playfulness i make work that also addresses bigger and social-cultural subjects.

Ambitions

Aankomende 5 jaar wil ik nog door blijven leren over textiel en prints. Ik zou dat graag willen doen door eigen projecten te beginnen, samenwerkingen aan te gaan en misschien hier en daar een stage te doen. Uiteindelijk wil ik graag werken op een plek waar ik nog steeds kan experimenteren en maken met textiel en waar ik kennis kan doorgeven aan anderen.

Learned during the studies

Ik heb geleerd mijzelf niet zoveel te vergelijken met andere makers. Wat ik maak is uniek. Een verhaal kan op vele verschillende manieren verteld worden, dus vertel vooral op je eigen manier.