Ander thema

Project Doornroosje

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
“Project Sleeping Beauty” is een eigen geschreven hervertelling van het sprookje Doornroosje in de vorm van een third-person actie-RPG met een dark-fantasy setting. Tijdens mijn afstudeerproject hield ik mij bezig met het ontwerpen van de player character, het hoofdpersonage in de game dat bestuurd wordt door de speler. Als doel had ik om een sterk vrouwelijk personage te ontwerpen wat afwijkt van het traditionele idee van (fysieke) kracht. Ik ben op zoek gegaan naar wat “kracht” voor mij is en hoe ik dit verwerk in een ontwerp voor een personage binnen de context van de game.

Artist statement

Mijn specialisatie als Game Artist ligt in het ontwerpen van personages en creatures. Ik werk graag met fantasierijke settings en het vertellen van verhalen staat centraal in mijn werk.

Ambities

Ik ben nog zoekende in hoe mijn ideale baan er precies uit zou zien, maar ik zou erg gelukkig worden van een functie waar ik mijn creativiteit in kwijt kan.
Ook wil ik in de komende jaren verder werken aan een aantal persoonlijke projecten.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik tijdens mijn studie heb geleerd zijn niet alleen de praktische en technische vaardigheden en hoe je dingen maakt, maar ook de "waarom". Wat wil je bereiken met je werk en wat zijn de verhalen die je wilt vertellen? Tijdens mijn studieperiode heb ik veel geleerd over mijzelf als persoon en heb ik geleerd hoe ik dat tot uitdrukking kan brengen in mijn werk.