The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit proces begon ik met het stellen van een aantal vragen. Wat is belangrijk voor zo'n moment als Exposure? Wat wil ik meebrengen aan de toeschouwers? Wat laat mijn positie na Platform op dit moment zien? Wat wil ik achterlaten in mijn vierde jaar op de HKU? 
Het antwoord: een visitekaartje.
 Een eenvoudig klein ontwerp, geïnspireerd door show uitnodigingen van Maison Margiela, merklabels, en het feit dat ik heb blijven werken in combinatie met school de afgelopen vier jaar; hand gesneden en gestempeld, met alle belangrijke informatie over mijn werk- in een hoop. Een berg met "merk-naampjes", waarbij er misschien niet eens alles leesbaar is, maar een statement. Dit is wat ik hier wil laten slingeren op school. Ik wil iets laten zien dat mijn esthetische blik weergeeft door de simpliciteit van een bijna museale ruimte met een hoopje werk, en iets dat zo niet-pretentieus is, dat het pretentieus kan worden gevonden.

Iets dat grapt: ik heb een naam voor mezelf gemaakt op school.

Artist statement

Ik ben opgegroeid in een creatief gezin, mijn vader was acteur, balletdanser en theatermaker, mijn moeder mode en kostuum ontwerpster, mijn broers zijn muzikant en technisch uitvinder. De reden dat ik voor kostuumontwerp gekozen heb als specialisatie is dan ook nostalgie. Naast het feit dat het het kruispunt is tussen belevenis, esthetiek en mode, voelt het voor mij trots- zoals ik me voelde als kind bij een voorstelling van mijn vader waar ik de toneelwandjes geschilderd had. Om deel uit te maken van zoiets bijzonders als een mooie film of fantasierijk theaterstuk streef ik elke dag na.

Ambitions

Over vijf jaar wil ik kostuumontwerper zijn voor theater en film. Ik zou graag vast bij een gezelschap van creatievelingen horen waar ik betrokken ben vanaf het eerste idee tot aan de uitwerking van bijvoorbeeld een voorstelling. Daarnaast zou ik naast het Nederlandse theater/film landschap, ook in Engeland een netwerk willen hebben opgebouwd in dit vak.

Learned during the studies

Het belangrijkste dat ik heb geleerd tijdens mijn studie is het opbouwen van een netwerk. Door heel veel te maken, samenwerkingen aangaan en te delen met anderen maak je waardevolle connecties. Door veel te werken krijg je werk en word je creatief vervuld.