Ander thema

Processor spel - een tool voor proces bewustzijn

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Processor is een spel ontworpen met het doel startend creatief HBO studenten bewuster te maken betreft proces. Als eerste is het een aanleiding om het te hebben over proces. Vervolgens wordt deze gekoppeld aan een ervaring (spelen van het spel) waarop aan het einde doormiddel van een reflectie tool wordt gereflecteerd. De reflectie tool geeft spelers eigenaarschap niet in het resultaat maar in het proces. Daarnaast helpt het een duurzame feedback cultuur op te starten. De spel vorm werkt drempel verlagend voor het 'maken' maar zorgt er ook voor dat het spel als een goeie intoductie opdracht werkt.

Artist statement

Mijn kijk op proces in het onderwijs als grafisch ontwerper, onderzoeker, en vooral ook maker geeft mij een uniek perspectief op het onderwijs.

Ambities

Ik wil deels voor mijzelf blijven werken, parttime het onderwijs in als docent of achter de schermen en ik hoop dat mijn spel de komende 5 jaar docenten, studenten en wellicht anderen kan inspireren en bewuster maken betreft proces.

Geleerd tijdens de studie

Naast dat de onderwijswereld voor mij nieuw is heb ik vooral veel over mijzelf geleerd. Ik ben mij bewuster geworden van mijn houding, van mijn rol voor een groep en ben vooral ook een stuk toegankelijker geworden. Ieders perspectief is waardevol! Elk perspectief kan nieuwe inzichten geven!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Het 'Processor' spel wordt gebruikt in de opleiding Design for Change and Innovation (HKU) en is ook gespeeld bij (HKU) AD Media