Ander thema

Press play and fly away

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor mijn eindexamenwerk ben ik opzoek gegaan naar een antwoord op de vraag: Welke rol kan muziek/geluid spelen bij mensen met vliegangst, voor een angstvrije vlucht? Hieruit is een samenwerkingen met TikTokker Rooz de Bree en psychosociaal therapeut Jolande Rommens ontstaan. Met z'n drieën zijn we de studio ingedoken en hebben we de eerste Nederlandstalige vliegangst podcast opgenomen. Het is een serie geworden bestaande uit 5 afleveringen. Elke aflevering is gebonden aan een specifiek moment tijdens het gehele vliegtraject. Zo is er bijvoorbeeld een aflevering voor tijdens het inpakken van je koffer, maar ook 1 voor die gevreesde vlucht terug naar huis. Vind jij het vliegen nou ook heel spannend, of ronduit doodeng? Dan zou ik zeggen, Press play and fly away!

Artist statement

Ik ben een verbinder in hart en nieren. Dat is tijdens dit traject ook weer gebleken. Naast alle verschillende perspectieven en invalshoeken tijdens mijn onderzoek, is mijn eindwerk ook lekker divers gerepresenteerd. Mijn vliegangst podcast: Press play and fly away, is helemaal voor en door mensen met vliegangst!

Ambities

Tijdens het schrijven van mijn eindrapport kwam ik er achter hoe leuk ik het hele marketing traject eigenlijk vind. Het bedenken van een concept, hier verdiepend onderzoek naar doen, visuals en prototypes ontwikkelen en het uiteindelijke publiceren van je werk. Ik zie mezelf over 5 jaar dan ook zeker werkende in een marketing gerelateerde functie. Of dit nou in de vorm is van een eigen bedrijf of in een (non)creatieve sector moet nog blijken.

Geleerd tijdens de studie

Naast alle praktische en theoretische kennis die ik de afgelopen jaren heb opgedaan is de rode draad toch wel groepsdynamica geweest. Ik vind het ontzettend waardevol om te kunnen reflecteren op je eigen bijdrage binnen een team, maar ook overkoepelend te kunnen reflecteren en waar nodig bij te sturen. Dat gedragsverandering plaatsvindt door je eigen gedrag aan te passen is iets wat ik straks als KE-alumna zeker mee neem het werkveld in.