Zorg en welzijn

Prachtig Uitzicht

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Alan en Howard beginnen een zware tocht naar de bergtop voor het prachtige uitzicht. Alan klimt moedig, terwijl Howard zijn innerlijke strijd verbergt. Uiteindelijk onthult Howard zijn moeilijkheden en bereiken ze samen de top. Deze animatiefilm verkent het belang van het uiten van gevoelens. Het tonen van emoties blijkt net zo uitdagend als bergbeklimmen, maar gelukkig zijn er anderen die ons steunen, zodat we niet alleen staan.
De twee hoofdpersonages zaten qua ontwerp al vroeg in mijn hoofd. Alan, het hert, moest een energieke maar ook ietwat ijdele indruk wekken. Aan de andere kant moest Howard een wat norse en pessimistische indruk geven. Ondanks hun verschillende persoonlijkheden gaan ze goed met elkaar om, wat een verwijzing is naar de relatie tussen mijn partner en mij: twee verschillende personen, één hart.
De muziekproductie van de film was een lange reis van verschillende experimenten, probeersels en vooral veel schrappen. Ikzelf had nog niet veel ervaring met het maken van muziek; pas in het derde jaar van mijn minor kwam ik in aanraking met het schrijven, produceren en mixen van muziek. Het was een prachtige reis om dit zelf te leren, aangezien het mijn droom heeft waargemaakt om mijn eigen muziek te kunnen schrijven.

Artist statement

Een van mijn eerste herinneringen is dat ik rond de kerstdagen met mijn familie naar de bioscoop gingen. Rond deze periode draaien de meest recente animatiefilms en zodoende kwam ik in contact met de medium animatie. Vanaf dat moment in mijn leven ben ik altijd bezig geweest met animatie en vooral met films voor de gehele familie.

Mijn zus Samantha, die een verstandelijke beperking heeft, en ik hebben altijd gebonden over animatiefilms. We draaide de videobanden grijs van films zoals The Little Mermaid (1989), The Pagemaster (1994) en All Dogs Go To Heaven (1989). Samen gingen wij op muzikale avonturen die wij samen konden beleven. Dit heeft geleid tot een hechte band die nu vandaag de dag nog steeds voortleeft in onze liefde voor animatiefilms.

Het samen beleven zonder grenzen is een aspect dat als een rode draad door mijn werk loopt. Mijn fijnste herinneringen zijn samen op de bank een animatiefilm kijken met mijn familie. Samen lachen maar ook huilen. Dat zijn onvergetelijke momenten die ik zelf ook graag maak. Films die toegankelijk zijn voor jong en oud, zodat wij met zijn allen herinneringen kunnen maken over de magie van animatiefilms.

Ambities

Een van mijn dromen is werken aan een grote Nederlandse animatiemusicalfilm. Het zou fantastisch zijn om onderdeel te zijn van een team mensen met dezelfde liefde voor geanimeerde musicalfilms, om daarna in een afgeladen bioscoop de film te bekijken. Het lijkt mij ongelofelijk om een nummer voor zo'n film te schrijven die kinderen dan mee kunnen zingen, zoals ik dat altijd deed in mijn jeugd.

Geleerd tijdens de studie

Dat ik een stuk capabeler ben dan verwacht.
Ik ben een stapelaar, wat inhoudt dat, met mij als voorbeeld, je van vmbo-basis naar het hbo hebt gestapeld. Dit was een lange rit, aangezien je vanaf vmbo-basis eerst naar mbo-niveau 2 moet, daarna mbo-niveau 4 om daarna door te stromen naar een compleet ander onderwijssysteem zoals het hbo.
Ik heb altijd enorm getwijfeld over mijn capaciteiten en mijn kunde door mijn beginnende onderwijsniveau. Dit werd versterkt door de maatschappelijke indruk dat door mijn onderwijsniveau ik ergens lui of dom moest geweest zijn. Het continue jezelf moeten kunnen bewijzen eiste enorm veel energie, zelfs nog in de laatste momenten van de studie.
Desondanks de enorme stress die mij dit opleverde en de continue extra energie die het kostte om door te blijven zetten zit de rit ervoor mij bijna op. Ondanks alle tegenslagen en twijfels is het mij toch gelukt om mijn hbo-bachelor te behalen.
Natuurlijk had ik dit nooit alleen kunnen doen. Mijn ouders hebben mij altijd gesteund in mijn ambities om animator te worden, mijn vrienden zoals Gallyon die er zelfs in de donkerste periode voor mij was en mijn partner, Kevin. Elk moment van de dag stond hij voor mij klaar, hielp mij om projecten af te ronden door mij liefde en steun te geven. Ik kan deze mensen niet dankbaar genoeg zijn voor alle moeite, tijd en liefde die zei in mij hebben gestopt, waardoor dit het eindresultaat is.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Mijn eerste film: Voorbij de Sterren, 2021. Een film over een kleine dinosaurus die graag het sterfruit wilt eten, maar dit niet alleen kan.
Mijn tweede film: Zie Je Laten, 2023. Afscheid nemen van mensen in je leven, die toch veel impact hebben gemaakt op jouw bestaan.
Mijn eindfilm: Een Prachtig Uitzicht, 2024. Wanneer je alleen op jezelf rekent kan je niet de top bereiken.