Ander thema

Popcorn Paranoia

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Popcorn Paranoia is een surrealistische psychologische thriller over een 29-jarige bioscoopmedewerker, die vast zit in haar routines en haar leven. Wanneer ze op een dag mysterieuze videotapes ontvangt, doet ze er alles aan om ze te uit de weg te gaan. Maar hoe harder ze dit probeert, hoe meer haar omgeving haar lijkt tegen te werken.

Artist statement

Ik ben Lara Kleber en ik studeer dit jaar af als scenarist en regisseur aan de HKU. Mijn focus ligt vooral bij het vertellen van verhalen over menselijk gedrag, omdat dat me blijft fascineren. Vaak probeer ik een groter maatschappelijk thema, zoals feminisme, mentale gezondheid of klimaatverandering, te benaderen door een menselijke invalshoek te nemen. Ik vind het vooral heel interessant om hierin te kijken hoe de mens hier op niet altijd de juiste wijze mee omgaat. Dat mensen zowel mooie kanten als hun gebreken (of zelfs duistere kanten) hebben wil ik laten zien in mijn films. Wat is moreel goed wat is moreel fout en wie bedenkt dit? Ik ben vaak getrokken naar de duistere kant in verhalen. Deze nuance in zowel personages als thematiek zoek ik vaak op. Ik versterk deze inhoud graag met een duidelijke, vaak gestileerde, vorm. Dit neigt vaak naar surrealistische, kleurrijke beelden en uitgebreide sound design/muziek omdat ik graag met verschillende departementen van film samenwerk om een gevoel over te brengen op de kijker.

De kritische en frisse blik die ik hierbij gebruik, kenmerkt mij als maker en persoon. Het doel van bijna alle films die ik maak is dat de kijker gaat nadenken en reflecteren op diens eigen gedrag.

Ambities

Mijn ambities zijn dat ik graag verschillende soorten fictie zou willen schrijven en regisseren, waaronder series, korte en lange films en videoclips. Daarnaast vind ik het ook ontzettend interessant om anderen te helpen hun visie tot leven te laten komen. Ik ga graag met regisseurs of schrijvers aan de slag om hun ideeën naar een hoger niveau te brengen door vragen te stellen, adviezen te geven en ze te ondersteunen. Dit zou ik graag in de rol van regie assistent of dramaturg doen. Daarnaast blijf ik daarnaast bezig met het schrijven van proza.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste dat ik heb geleerd is hoe ik verschillende departementen kan laten samenwerken om te versterken wat ik wil vertellen met mijn films. Doordat ik op de HKU ook de kans kreeg om op sets te staan in andere rollen, heb ik veel geleerd hierover. Zo heb ik naast scenario en regie, ook geluid, montage, productie, camera, production design en colour grading gedaan om zo meer kennis over deze departementen te krijgen. Doordat ik nu beter weet waar de verschillende crewleden precies mee bezig zijn en wat de mogelijkheden van hun departementen zijn, kan ik als regisseur betere keuzes maken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

2024 POPCORN PARANOIA. Regisseur, scenarist, producent.
2024 GEBROKEN CANVAS. (proza). Schrijver
2023 SILENT WATERS (afstudeer fictie film). Art director.
2022 GROENER GRAS (korte fictie film). Director of Photography.
2022 ONVOLLEDIG (korte fictie film). Co-regie, scenario.