Ander thema

Pockies x Anwar Carrots

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Voor Nederlandse bedrijven is de stap naar het buitenland steeds eenvoudiger geworden dankzij de opkomst van internet. Dit besefte ik ook toen ik de ontwerpvraag formuleerde: "Hoe kan een Nederlands bedrijf succesvol internationaliseren?" Het woord "succesvol" was echter het punt waarop ik me wilde concentreren. Door me te verdiepen in welke landen goed bereikbaar zijn en welke mogelijkheden er zijn, ontdekte ik drie topopties om de een andere markt te betreden. Al snel werd het duidelijk dat Amerika de markt werd die ik samen met mijn externe partij, het modemerk Pockies, wilde betreden. Hieruit kwam een samenwerking met Amerikaanse modemerk Anwar Carrots. Ik had de regie over hoe deze collectie naar buiten werd gebracht, en zo hebben we een succesvolle campagne kunnen opzetten.

Artist statement

Na 4 jaar bij K&E en 3 jaar bij Media en Communicatie ben ik erachter gekomen dat mijn specialisatie voornamelijk ligt op marketing vlak. Deze specialisatie richt zich op het ontwikkelen en uitvoeren van marketingstrategieën voor organisaties uit verschillende hoeken. Ik weet en kan unieke eigenschappen van organisaties kan benadrukken en effectieve marketingcampagnes kan creëren om een breder publiek te bereiken. Dit is ook wat ik tijdens mijn afstudeerjaar terug heb laten komen.

Ambities

Mijn ambities liggen op verschillende plekken. Mijn interesses liggen bij fashion en media. Maar mijn hobby is fotografie. Het fijne is dat ik deze twee kan combineren tot een ambitie voor het creëren van visuele content. Daarom zie ik mezelf na deze studie nog een minor doen in grafisch design en wil ik me daarna ontwikkelen tot een visuele content creator voor modebedrijven. Dit omvat mogelijk het maken van content voor sociale media, marketingcampagnes, productfotografie en lifestylebeelden die de merkidentiteit en het imago van het kledingmerk versterken.

Geleerd tijdens de studie

Ik heb mezelf kunnen ontwikkelen tot een professional door de stof die ik in de eerste twee jaar van K&E beheerst heb. Door verschillende groepsopdrachten heb ik geleerd om opdrachtgevers te begrijpen en met de toevoeging van groepsgenoten hun mening mee te nemen. Hier heb ik geleerd om goed samen te werken en te kunnen verwezenlijken wat de opdrachtgever van ons verwacht.

Met al deze kennis kon ik in het derde jaar een stage afronden in het werkveld media als content creator en grafisch design. Tijdens deze stage heb ik geleerd om mezelf veelzijdig op te stellen en veel verschillende opdrachten op me te nemen waar ik nog weinig expertise in had, maar toch mijn eigen draai aan te geven. Deze stage vond plaats in de kledingindustrie, waaruit ik ontdekte dat ik er een passie voor had en dat ik er meer mee kon doen. Dit leidde ook tot het idee voor mijn afstudeerjaar.