Zorg en welzijn

Pneuma Soma

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
De essentie van Pneuma Soma is je thuis voelen in je eigen geest en lichaam. Het gaat over het omgaan met de gedachtestromen en hoe geest en lichaam met elkaar in verband staan.

De sculpturale kledingstukken suggereren de innerlijke wereld die als een schaduw aan het lichaam verbonden zijn. De innerlijke wereld reageert op wat daarbuiten gebeurd. Je bent niet in het hier-en-nu, en je staat niet in contact met je lichaam. Je leeft in het verleden en je focus ligt op de toekomst.

Pneuma Soma weerspiegelt het conflict tussen deze werelden.

Artist statement

Ik ben intuïtief maker.
Ik wil de kijker stil laten staan en dieper in de eigen geest laten kijken.
Door middel van plooien creëer ik vervreemdende vormen die nauw aan het lichaam en groots om het lichaam zijn. Ik wil een samenspel maken tussen vorm en lichaam, zo reageren materiaal en beweging op elkaar. Een bewegelijkheid die ook te zien is in stilstaand beeld.

Door te maken visualiseer ik mijn geest.
Zo krijg je door naar mijn werk te kijken een inkijk op een innerlijke wereld.
De innerlijke wereld groeit in organische vormen en volumineuze silhouetten naar buiten zo creëren het een omgeving waar de geest centraal staat. Het levenspad van de mens fascineert mij. Met mijn werk is het de bedoeling dat ik, maar ook de kijker hierdoor wordt vastgepakt.

Ambities

Ik wil een naam voor mezelf maken en mijn eigen niche hebben waarin ik erkend word. Dit werkt zich uit in toffe samenwerkingen met diverse creatieve stromingen waarin ik een onderdeel ben.

Geleerd tijdens de studie

Het belangrijkste wat ik heb mee genomen uit mijn studie is dat je enorm veel leert van mede creatievelingen, dus ga in gesprek met ze. Blijf ook altijd trouw aan je eigenheid en heb vertrouwen op je eigen creatieve gedachtegang.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Deelname EuroFabrique Paris 2022
Sancta Ziana film EKP Excellence in Research award 2022
Rundgang - weißensee berlin kunsthochschule 2022
Latanya Alberto ‘Home’ tour - Mezz Breda 2023
Do we care? De Fundatie Kasteel Nijenhuis 2023