Ander maatschappelijk thema

(Please) Hold it together

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
In een steeds individualistischer wordende maatschappij zijn wij op zoek naar het creëren van verbinding. Connectie is een belangrijke basis voor ons als mens en maatschappij. Deze doelstelling hebben we omgezet in een installatie die aangestuurd wordt door menselijke verbinding. Op een letterlijke manier; Het vasthouden van elkaars handen.

Door gebruik te maken van de mogelijkheid om stroom door mensen te geleiden, gaat onze installatie pas werken als de handvatten door een menselijke slinger worden verbonden. Die verbondenheid toont zich voor het publiek als een zwevend en golvend disco-plafond.
Wat staat voor onbeperkt dansen en een gevoel van vrijheid. Door het plafond uit de discotheek te trekken, te laten bewegen door saamhorigheid en te verplaatsen naar de open ruimte laten we de kracht van verbondenheid zien.

Voor dit ontwerp upcyclen we afscheidingspanelen die gebruikt zijn tijdens de corona pandemie. Zodat wat ons toen gescheiden heeft ons nu kan samenbrengen.

Artist statement

Door mijn constante nieuwsgierigheid naar nieuwe techniek heb ik een breed scala aan kennis op het gebied van digitale media. Hiermee wil ik de maatschappij dichterbij elkaar brengen en laten zien dat het leven zo serieus is als dat je hem zelf maakt. Dit bereik ik door game elementen te gebruiken of installaties te bouwen waarbij je elkaar nodig hebt. Hiermee hoop ik de maatschappij minder individualistisch te maken en een gevoel van saamhorigheid te creëren.

Ambities

Mijn plan is om hierna een opleiding geo-informatica science te volgen. Deze kennis wil ik combineren met mijn liefde voor techniek en het creëren van kunst, om op die manier unieke en onderbouwde kunstwerken te maken die bijdragen aan een betere wereld.

Geleerd tijdens de studie

Om stil te staan bij de 'waarom' vraag. Waarom maak je, wat wil je bereiken en hoe vertaal je dat in iets abstracts of kunstzinnigs.