Ander thema

PLAATSGEBONDEN MUZIEKPERFORMANCES

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Dit adviesrapport betreft handvaten en advies voor de bewerkstelliging van een optimale verbinding tussen artiest en podiumlocatie. Het rapport is tot stand gekomen in samenwerking met U?, de gratis randprogrammering van Le Guess Who? voor en door Utrecht. Het advies is geschreven in de context van de voorbereiding op de eerste editie van de U? residentie, die eind dit jaar zal plaatsvinden. Dit rapport is tevens het eindresultaat van een voorafgaand onderzoek omtrent de wederzijdse invloed van muziekprogrammering op onconventionele podiumlocaties.

Artist statement

Mijn werk als creatief professional is een continue wisselwerking van mijn perspectief als maker/performer en productioneel/programmatorisch professional. Hoewel de focus in mijn werk ligt op de discipline muziek, heb ik ook in de loop der jaren mijn fascinaties voor andere performance based kunstdisciplines weten aan te pakken door ervaring op te doen als filmproducent, performer/danser, een stage bij programmering performances & beeldende kunst in WORM Rotterdam en het opzetten van diverse multidisciplinaire events. Deze multiperspectiviteit heeft een bruikbaar kader opgeleverd voor creatieve maakprocessen in al zijn vormen en kleuren. Mijn sterkte ligt dan ook in mijn flexibiliteit, conceptuele vermogen en het maken van vertaalslagen tussen verschillende makers, professionals en andere betrokkenen in een groepsproces.

Ambities

Mijn ambitie ligt in het spanningsveld eigen maken tussen makerschap en het professionele perspectief om concepten waar te maken. Ik heb enkele jaren ervaring opgedaan in ontwikkelen van mijn organisatorisch vermogen, conceptcreatie en kennis rondom programmering. Daarnaast is mijn makerschap uitgegroeid tot een als artiest en performer. Deze tweeledigheid wil ik behouden in mijn carrière. Dit zal worden vormgegeven als duurzame wisselwerking van performer én programmeur/creatief producent, waarbij deze perspectieven elkaar zullen inspireren en ondersteunen.

Geleerd tijdens de studie

Creatieve maakprocessen zijn onlosmakelijk verbonden met een complexe en dynamische groepssamenwerking. Dit gegeven is vanaf moment één van de opleiding beaamd, door de lesstof en de handvaten die worden aangereikt hierop af te stemmen. Hierdoor heb ik mij kunnen specialiseren in het functioneren als enthousiasmerend spin in het web in creatieve maakprocessen. Ik heb in verscheidene disciplines een generaal overzicht gecreëerd van alle behoeftes en input die iedere partij met zich meebrengt, van film naar performance tot de muziekindustrie. Ook de blootlegging aan componenten als (muziek)recht, cultuurfondsen en creatief ondernemerschap hebben bijgedragen aan mijn zelfstandigheid en weloverweging in mijn besluitvorming als professional.