Zorg en welzijn
Ander thema

Phantom interconnection 2.0

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Rië Tobori maakt graag gebruik van spel en intuïtie, wat resulteert in een installatie die transformeert als een bespiegeling van fysieke afzondering en digitale interactie. Met deze ervaring wil Tobori de deelnemers zich bewust maken van de invloed van hun lichaamstaal. Deelnemers vormen een essentieel onderdeel van het werk, waarbij camera's en beamers zorgen voor digitale interventie, waardoor ze verschijnen als schimmen. Hierdoor blijft lichaamstaal het enige communicatiemiddel tussen mensen op verschillende locaties.

Artist statement

In mijn werk maak ik graag gebruik van spel en intuïtie in combinatie met mijn interesses die ik altijd al had: de stilte, de onhandigheid van woorden en vooral lichaamstaal. Deze komen tot uiting in de digitale installatie waar mensen fysiek mee in interactie kunnen gaan.

Ambities

Het belangrijkste is dat ik kan blijven creëren. Daarbij lijkt het me interessant om in samenwerking met diverse disciplines op een grotere schaal werk te realiseren. Mijn werk zie ik uitgroeien tot iets wat in de openbare ruimte staat en misschien zelfs uitgroeit tot iets waarmee mensen van de andere kant van de wereld mee kunnen communiceren!

Geleerd tijdens de studie

Het is makkelijk om te verdwalen in keuzes en mogelijkheden, maar doe dit niet in je eentje. Tijdens mijn studie heb ik het grote effect van het betrekken van mensen in je werk & proces gemerkt. Als je het zelf niet kunt is er overal informatie, ervaring en kennis te vinden. Blijf daarom altijd open staan en ga op zoek!

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

PuberExpo HKU, 2022
A glimpse of FADE, Academie Galerie Utrecht, april 2023