Inclusie en diversiteit

PATTA X VAN GOGH MUSEUM

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Afgelopen jaar ontwikkelde ik een samenwerking tussen Patta Amsterdam, en het Van Gogh Museum. De samenwerking zal het antwoord worden op de volgende vraag: “Hoe kunnen we door middel van verschillende presentatiewijzen van kunst, intrinsieke motivatie opwekken voor kunst en cultuur, bij jongeren?”.

Artist statement

In Nederland kennen wij gelukkig ontzettend veel verschillende culturen, kunststromingen en kunstvormen. Al deze verschillende kunsten en culturen trekken verschillend soort publiek aan. Wat mij echter op valt is dat kunst en cultuur ook afstotend kan werken op verschillende doelgroepen.

Kunst en kunstbeleving moet toegankelijk zijn voor iedereen. Door veel verschillende factoren is dat helaas niet altijd zo. Ik zoek daarom graag naar samenwerkingen die niet meteen voor de hand liggend zijn. Dit kunnen samenwerkingen zijn tussen verschillende kunstvormen, verschillende kunststromingen of partijen die in eerste instantie niet meteen met elkaar zullen samenwerken. Deze samenwerkingen hebben unieke eindproducten tot gevolg. Deze laten zien dat je ondanks andere achtergronden prachtige dingen kan maken door samen te werken.

Ambities

Ik wil aankomende jaren zoveel mogelijk samenwerkingen op gang zetten. Ik zie mijzelf als onafhankelijk verbinden die partijen laat samenkomen om het beste in hen naar boven te laten komen.

Geleerd tijdens de studie

Door de HKU heb ik vooral mijzelf beter leren kennen. Dit komt vooral omdat de HKU de kans biedt om buiten je schoolwerk alles uit jezelf te halen. Hier heb ik veel gebruik van gemaakt!