Duurzaamheid en circulariteit

Out(side)-In(side)

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Mijn eindexamenwerk is een studiovullende constructie bestaande uit meerdere ruimtes, verdeeld in buitenruimtes (gangen) en binnenruimtes (een kleine exporuimte en de binnenste kamer). Deze ruimtes zijn hoofdzakelijk opgebouwd uit sloophout en leiden uiteindelijk naar het hart van het werk. In deze binnenste ruimte bevinden zich een groot aantal kleine collages, assemblages en miniatuurwereldjes door de gehele ruimte verspreid . Deze werkjes zijn gemaakt van de meest uiteenlopende gevonden voorwerpen, zoals speelgoed of bekledingsstof. De ruimte is afgesloten van de rest van de studio, maar door een raam te plaatsen in het plafond over de volledige lengte van deze ruimte komt er toch genoeg licht binnen.

Artist statement

Ik ben op dit moment bezig met het bouwen van grote studiovullende en betreedbare installaties. Als de bezoeker mijn werk binnenkomt, wil ik hem/haar verwonderen met een overdaad aan kleine fantasiewereldjes; assemblages en collages van allerhande niet bij elkaar passende objecten. Hiervoor gebruik ik herbruikbare materialen als sloophout en eigen of gevonden speelgoed. Mijn doel is om deze materialen bij elk nieuw bouwsel te hergebruiken.

Mijn manier van werken is speels en intuïtief- ik ben niet bezig een voor geproduceerd, makkelijk in elkaar te zetten structuur te bouwen, of volgens een vast vooropgesteld plan te werken, maar laat me meer door gevoel en ervaring leiden. Dit maakt een werk in mijn ogen veel meer spontaan en eigen.

Alhoewel mijn werken steeds groter en overheersender worden streef ik er wel naar de menselijke maat in mijn werk te behouden. Het werk mag heel groot worden, maar niet grotesk. Ik wil dat mijn bouwsels de bezoeker omarmen, zodat hij/zij zich er voldoende comfortabel in voelt om alles te kunnen zien.

Ambities

Ik hoop over vijf jaar vooral zeker te weten wat ik precies wil, want dat doe ik nu nog niet. Het lijkt me leuk om in groepsverband kunst te blijven maken. Ik denk namelijk niet dat ik mijzelf in mijn studio wil afsluiten van de wereld. Ook heb ik al een performance partner. Ik zou het heel leuk vinden om met haar nog verder te experimenteren en op die manier een interactie met het publiek aan te gaan.

Geleerd tijdens de studie

Wat voor mij het belangrijkste en opvallendste leermoment was in de afgelopen vier jaar is de complete metamorfose die ik als kunstenaar heb doorgemaakt in het derde jaar; Naast het feit dat je door middel van stages en buitenschoolse projecten meer naar buiten treedt veranderde mijn hele stijl van werken: Van een vooral op illustratie georiënteerde stijl ben ik overgestapt naar sculptuur en installatiebouw. Een voor mij nieuw en onbekend terrein, maar nog steeds wel mijn manier van werken.

Overzicht van publicaties / exposities / prijzen / concerten / voorstellingen etc.

Washed up (Black and white cube project) in de Carwash in Utrecht. Februari 2022

Tegen beter weten in. Tunnel de Nijverheid. Mei 2022

Recycling the image. landgoed Oud Amelisweerd. Juni-Oktober 2022

Nominatie Dooyewaard stichting. 2023