Ander thema

Other-Directed

The presenter has activated the presenter mode. Would you like to follow?
Follow presenter
You are following the presenter.
Stop following presenter
Other-Directed is een video-installatie waarin we een tegendraads meisje zien dat gevangen zit in het systeem van het kantoor. Ze leeft in een andere routine dan haar mannelijke collega’s. Deze collega’s zijn allemaal identiek gekleed in een monotoon gekleurd pak. Ze bewegen zich precies volgens hetzelfde patroon. Ze bewegen en kleden zich als het ware als één. Het meisje staat hier pal tegenover. Ze is volledig gekleed in het rood en haar kantoorkleding is gedeconstrueerd. In alles wat ze doet blijkt ze niet binnen het patroon dat de rest van de medewerkers volgen, te passen. Hier en daar blijkt ze bewust en onbewust onrust te scheppen in deze geoliede machine. Een spel tussen de ‘inner-directed’ en de ‘other-directed’.
trailer 'Other-Directed', wordt nog aangepast

Artist statement

Met mijn werk ben ik op zoek naar oplossingen om verhalen op een verrassende en niet voor de hand liggende manier te vertellen. Het liefst met speelsheid en een kwinkslag.
Ik wil een andere invalshoek, waarmee ik graag experimenteer met het medium film en de manier waarop dit tentoongesteld wordt. Ik besteed veel aandacht aan de gehele vormgeving en laat dit een belangrijke bijdrage leveren aan de vertelling en betekenis van de film. Ik heb zelf een hekel aan conventies en wil met mijn werk mensen een blik geven die anders is dan dat ze gewend zijn.

Ambities

Ik hoop over 5 jaar een master te hebben gedaan en veel meer werk te hebben gemaakt.

Geleerd tijdens de studie

In de afgelopen 4 jaar ben ik erachter gekomen dat ik meer de kant op wil gaan van autonoom maker.